Elbistan Devlet Hastanesi'nde görev yapan personel ile Elbistan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, ekiplerinin birlikte organize ettiği yangın tatbikatı, gerçeğini aratmadı.


Elbistan Devlet Hastanesi'nde hizmet kalitesi standartları doğrultusunda her yıl sivil savunma birimi tarafından tatbikatlar yapılıyor. Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen yangın tatbikatında, itfaiye ekipleri ve tatbikata katılan hastane personeli tam not aldı.


Hastane bahçesinden verilen yangın ihbarı üzerine, 2 dakika içerisinde hastaneye ulaşan Elbistan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin hızı, tatbikata katılan vatandaşlar tarafından takdir topladı.


Daha önceden hazırlanan yanıcı maddelerin ateşe verilmesiyle çıkarılan yangına müdahale eden hastane personeli, yangın tüpleriyle kısa sürede söndürdü. Yangın alarmının ardından hastanede tedavi gören bir hasta, itfaiye erleri tarafından 4. kata uzatılan merdiven aracılığıyla tahliye edilerek, bina dışına çıkarıldı.


Tatbikatta, hastane binasında senaryo gereği mahsur kalan bir itfaiye eri, 3. kattan içi hava dolu brandanın üzerine atladı.


Elbistan İtfaiye Müdürü Lütfi Demir, yangın ve yaralı kurtarma tatbikatının amacına ulaştığını ifade etti.


Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Murat Gönen ise, tatbikatın düzenlenmesinde emeği bulunan herkese teşekkür etti.


Tatbikat hakkında bir açıklama yapan Elbistan Devlet Hastanesi Sivil Savunma Amiri Kemal Gündeşli, şunları söyledi:


"Hastanemiz özel güvenlik ve diğer personellerine olası yangın anında yapmaları gerekenlerin uygulamalı olarak anlatıldığı bir tatbikat düzenledik. Elbistan Belediyesi İtfaiyesi ile ortaklaşa gerçekleştirilen tatbikat sorunsuz bir şekilde uygulandı. Bu tatbikatlardaki amacımız; personellerimizin bu tür olaylara karşı eğitilmesidir." İHA