Bir köyde çıkan ev yangınında eşyalar tamamen küle dönerken sadece Kuran-ı Kerim'in yanmaması mucize olarak değerlendirildi.

Balıkesir'in Savaştepe ilçesine bağlı Karacalar köyünde Mehmet Karaca'ya (42) ait evde yangın çıktı. Yangında tamamen alevlere teslim olan evden geriye hiçbir şey kalmazken, yangın sonrasında tamamen küle dönmüş eşyalar arasında dolaşan ev sahipleri ilginç bir olayla karşılaştı. Çıkış sebebi henüz bilinmeyen yangında küle dönen evden mucize eseri tek kurtulan ise kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim oldu. Sadece dış kabının yandığı gözlenen Kuran-ı Kerim'in içindeki ayetlerinin bir tanesinin dahi zarar görmemesi herkesi şaşırttı. Karacalar halkı, evdeki tüm eşyaların yanmasına rağmen yangından sadece Kuran-ı Kerim'in kurtulmasının bir mucize olduğunu söylediler.

KUNDAKLAMA ŞÜPHESİ

Yangınla ilgili ir değerlendirme yapan ev sahibi Mehmet Karaca ise evinin yanmadığını, yakıldığını iddia etti. Daha önceki yıllarda 60 adet zeytin fidanının kesildiğini, onun ardından evinin önünden traktörüne ait römorkun çalındığını belirten Mehmet Karaca, bir hafta önce ise evinin camının kırıldığı hemen ardından ise kapılarının tornavida ile zorlandığını söyledi. Bütün bunların evinin yakılabileceği ihtimalini artırdığını ifade eden Mehmet Karaca, "Evim kaloriferli, elektrik tesisatı yeni. Evimin yakılma ihtimali daha yüksek" diye konuştu. Ev sahibinin bu ifadeleri üzerine jandarma tarafnıdan yangınla alakalı soruşturma başlatıldığı bildirildi. (Mynet)