Konya Bakkallar Odası Başkanı'nın eğitim semineri adı altında Antalya'daki lüks otellerde 6 ay sefa sürdüğü iddialarının soruşturması tamamlandı.

Konya Bakkallar, Bayiler ve Kuruyemişciler Odası'nda yolsuzluk yapıldığı iddasıyla Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na yapılan şikayet ardından müfettişler tarafından yapılan inceleme tamamlandı.

Hazırlanan rapor ardından savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Müfettişlerin raporunda, oda yönetim kurulunun 2006 yılında Antalya'da bulunan 'Club Hotel Sera'da 6 ay boyunca eğitim semineri düzenlenmesi kararı aldığı belirtildi. Raporda, “Seyehat tarihinden 1 gün önce alınan bu karar ile esas amacın eğitim olmadığı, keza herhangi eğitim faaliyetinin yapılmadığı belirlenmiştir. Dolayısıyla keyfi harcamalarla odanın 18 bin 989 YTL zarar uğratıldığı tespit edilmiştir” denildi.

Teftiş Kurulu tarafından hazırlanan raporda oda başkanı Süleyman Yılmaz'ı kullanması amacıyla alınan cep telefonuyla ilgili ayrıntılar çıkarıldı. Yılmaz'ın cep telefonuyla kişisel olarak şehirlerarası, yurt dışı görüşmeleri yaptığı, SMS ile şans oyunları oynadığı, oda ile ilgili olmayan telefonları aradığı belirlendi. Yılmaz'ın şikayet tarihine kadar cep telefonun faturasını da odaya ödettiği saptandı. Oda başkanın şikayet söz konusu olanana kadar 7 aylık dönemde 1716 YTL'lik görüşme yaptığı kaydedildi. (mynet)