Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Dr. Sevim Erkmen, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulundu.


Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Dr.Sevim Erkmen, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla, yaşlıların hayatlarının bu döneminde, bakıma, saygı ve sevgiye herkesten ve her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduklarının altını çizerek, onların bu ihtiyaçlarını ve beklentilerini karşılamanın önemini vurgulayan açıklamalarda bulundu.
Yaşlılar Haftası'yla ilgili bilgiler veren Dr.Sevim Erkmen, "Yaşlılar Haftası 1982 tarihinden itibaren 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanmaktadır.
Büyüklerimize saygı ve değer bu kısa zaman dilimine sığdırılamaz.
Yaşlılar Haftası’nı kutlamaktaki amaç değerlerimizi canlandırmak, topluma, toplum olmanın temel ödevini hatırlatmaktır.
Ömrünü, gücünü, yeteneklerini toplum hizmetine adamış yaşlılarımızın kıymetli tecrübelerinden yararlanmak onlarla saygı ve sevgiye dayalı ilişkiler kurmak, bedenen ve ruhen ihtiyaç duydukları dönemde onların yanında olmak en önemli görevlerimizdendir" dedi.
"YAŞLILIK HAYATIN ÇOK GÜZEL BİR DÖNEMİDİR"
Yaşlıların bakıma, sevgi ve saygıya ihtiyacı olduğunu belirten Dr.
Erkmen, "İnsanların yaşlandıkları ve bakıma ihtiyaç duydukları dönemde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yaraşır bir şekilde bakım, gerekli sevgi ve saygı görme hakları vardır.
Bu hizmeti aile ve çocuklarından çeşitli nedenlerle alamıyorlarsa devletin bu hizmeti vermesi gerekmektedir.
Yaşlılık hayatın çok güzel bir dönemidir.
Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır.
Bu nedenle yaşlılık döneminde itibar görmeli, gerekli sevgi ve saygı gösterilmelidir.
Gençler anne ve babaları kendilerine ihtiyaç duymaya başladığı andan itibaren, onların yanında olmalıdır.
Bizleri bugünlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımızın kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak devletimizin öncelikli görevleri arasındadır.
Unutmayalım ki bir gün herkes yaşlanacaktır" ifadelerini kullandı.
Açıklamalarına Mustafa Kemal Atatürk'ün sözüyle devam eden Dr.
Erkmen, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk; 'Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu, o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır' demiştir.
Geçmişte çok güçlü iken tüm gücü ile çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenle bakma hakkı yoktur.
18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla tüm yaşlılarımızın yaşlılar haftasını kutlar yaşam sevinçlerinin kaybolmadan, tüm yaşamlarını sağlık, huzur ve sevgi ile geçirmelerini dilerim" şeklinde konuştu.

 
(İHA)