İlk ve orta dereceli okulların tatile girmesinin ardından Kahramanmaraş'ta da Müftülük Yaz Kur'an-ı Kerim Kursları'na geçen günlerde start verildi.

Kahramanmaraş'ta Merkez Şazibey Camii'nde düzenlenen yaz kurslarının başlama törenine katılan İl Müftüsü Bekir Gülce, “Kur'an kurslarının artık sadece yüzüne okutulup ezberci öğretim vermediği-ni, İslam dininin temel değerlerinin çocuklara verildiğini belirtmek lazım. Bu kurslarımızda vatan, millet, bayrak gibi millî ve kutsal değerlere karşı saygı, anne-baba, akraba, komşu ve diğer insanlara karşı saygı ve sevgi, dinî ve ahlâkî bilgiler, namaz sure ve dualarının usulüne uygun ezberlenmesi ve yüzünden Kur'ân-ı Kerîm'i okumaları sağlanmaktadır” dedi.

Gülce, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Aziz milletimiz, Yüce Allah'a ve O'nun kitabına duyduğu derin sevginin bir işareti olarak, çocuklarını yaz kurslarına göndermektedir. Çocuklarının temel dini bilgileri, Kur'an-ı Kerim'i, Allah'a nasıl ibadet edileceğini öğrenmesini arzu etmektedir. Her şeyin maddi değerlerle ölçüldüğü, ahlâk, iffet, samimiyet, doğruluk gibi mefhumların yıpranmaya yüz tuttuğu günümüzde, bu kurslar çocuklarımız için hayati bir önem kazanmaktadır. Bu bakımdan bu konuda ailelere çok büyük görevler düşmektedir. Ömürleri boyunca kendi-lerine lazım olan bilgileri şimdiden öğrenmeleri çok önemlidir. Bundan dolayı hiçbir ailenin, çocuklarını yaz döneminde başıboş bırakmaması gerekir.

Yaz Kur'an Kurslarımızın dinimizin güzelliklerini çocuklarımıza kazandırdığı gibi onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için iyi bir fırsat olduğu da gözden kaçırılmamalıdır. Yaz kursları, çocuğun hem dünya hem de ahiret mutluluğunu hedef alan terbiye ocaklarıdır. Bu kurslarda çocuklarımız, Kur'an-ı Kerim'le tanışmakta, kucaklaşmaktadır. Çocuklarımız Yaz Kur'an Kursu için geldiklerinde sıcak yüzle karşılaşacaklar. Kendilerine sevgi ve hoşgörü ile muamele edilecek. Onların tatilde olduklarını biliyoruz onun için onlar öğrendiklerini eğlenerek öğrenecekler. Sıkılmadan bir şeyler öğrenecekler.

Yaz Kur'an kursları başlamadan din görevlileri eğitildi. Bu kurslarda öğreticilik yapan hocalarımız, Kur'an Kursu Öğreticileri, İmam-Hatip ve Müezzin Kayyımlardır. Müftülüğümüz tarafından bu öğreticilerimize Haziran ayı içerisinde seminerler verilmiş, Diyanet İşleri Başkanlığımızca öğreticiler için öğretme kılavuzu, kurslarda okutulacak kitap ve uygulanacak müfredat tespit edilmiştir. Gerekli bütün hazırlıklar tamamlanmıştır. Yaz Kur'an kurslarına kur sistemi geliyor. Kurslara katılanlar, seviyelerine göre 3 kur'dan birine katılabilecek. Kur'an-ı Kerim'i hiç bilmeyenler, az bilenler ve iyi bilenler olmak üzere ayrı kategoriye ayrılacak. Her kur için ayrı dönemlerde farklı programlar uygulanacak. Kurs bitiminde hangi kuru bitirdiğine dair sertifika verilecek." Her kur 3 hafta sürecek. Aileler izinlerini buna göre ayarlayabilirler. İlk kuru bitiren öğrenci, tatilden döndüğünde 2. ve 3. kura devam edebilecek.

Peygamberimiz (s.a.s.); "Sizin hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğretendir" (Buhârî, Fezâilü'l-Kur'an, 15) Buyurmuş. Bu övgüye layık olmak için siz anne ve babaların çocuklarınız için göstereceğiniz ilgiye şimdiden teşekkür ediyor, bütün çocuklarımızın gözlerinden öpüyor, başarılar diliyorum.”

İl Müftüsü Bekir Gülce, bütün çocukları Yaz Kur'an Kurslarına beklediklerini de ifade ederek “Kahramanmaraş'ımızda Yaz Kur'an Kursları -diğer yerlerde olduğu gibi- 23 Haziran da başlayıp, 22 Ağustos 2008'arası hizmet verecektir. Kahramanmaraş halkının yaz Kur'an Kurslarına verdiği önem, kurslara gösterdikleri ilgi memnuniyet vericidir. Bizler de bu ilgiye layık olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Öte yandan; Afşin İlçe Müftülüğünce de Kur'an kursu açıldı. İlçe Müftülük yetkililerinden aldığımız bilgiye göre, Afşin Müftülüğü okulların kapanmasıyla birlikte çeşitli camilerde yaz Kur'an kursları açtı. Kurslara katılacak öğrencilerin ilköğretim 5. sınıfı bitirmiş olması gerekiyor. Öğrenciler, kursa kayıt olmak için okullarından aldıkları karnenin fotokopisi ve dilekçeyle İlçe Müftülüğüne başvuracak.

Elbistan'da da İlçe Müftülü'nün Yaz Kur'an Kurslarının başladığı bildirildi. Elbistan Müftüsü Ramazan Tolan, yaptığı açıklamada, 120 cami ve 23 Kuran kursunda haftanın 5 günü eğitim verileceğini söyledi. Tolan, ilköğretim 5. sınıf ve daha büyük öğrencilerin karne fotokopileri, velilerin imzaladığı dilekçelerle birlikte en yakın eğitim merkezine başvurabileceklerini ve her gün 3 saat eğitim verilebileceğini bildirdi. Tolan, kursların sabah verileceğini ancak, talebe göre öğleden sonar da kurs düzenlenebileceğini belirtti.

Türkoğlu İlçe Müftülüğünün düzenlediği Yaz Kur'an Kurslarına bin 860 kişinin katıldığı bildirildi. İlçe Müftüsü Ömer Ünal, yaz Kur'an kursunda 90 öğreticinin görev aldığını belirterek, "3 aylık yaz dönemi içinde verilecek kurslar çocuklarımız kadar aileler içinde çok önemlidir. Gençlerimize doğru bilgileri öğretmek için öğreticilerimizin eğitimleri de çok önemli. Kur'an öğreticilerimizin verimli olabilmesi ve gelecek nesilleri daha doğru bilgilerle donatmaları için bu kurslar son derece yararlı olacaktır" dedi. (Akşam Postası) (www.kanal46.tv)