BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, takipsizlik kararının Yazıcıoğlu dosyasının tümüyle ilgili olmadığını söyledi. Destici, “Ancak, böyle bir karar verilince dosyanın diğer konularla ilgili de benzer kararlarla karşı karşıya kalacağımız gibi bir endişe taşıyoruz.” dedi.


Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu dosyası ile ilgili çıkan takipsizlik kararına ilişkin açıklamalarda bulundu. Destici, “Helikopterden sökülen cihazla ilgili 4-5 iddia vardı. Bunlardan biri delil karartma, bir tanesi örgüt üyesi olma, hırsızlık suçunu işlemiş olma. Bunlardan delil karartma ve örgüt üyesi olmayla ilgili suçlamalarla ilgili takipsizlik kararı verdiği ama hırsızlık suçuyla ilgili dava açtığı yönünde. Hadiseyi bize göre biraz basitleştiriyor. Bizdeki kanaat, böyle bir karar verilince dosyanın diğer konularla ilgili de benzer kararlarla karşı karşıya kalacağımız gibi bir endişe taşıyoruz.” dedi.


Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile makamında bir araya gelen Mustafa Destici, Yazıcıoğlu’nun dosyasında çıkan takipsizlik kararına ilişkin gazetecilerin sorusu üzerine, dosyanın tümüyle ilgili bir karar olmadığını ifade etti. Tutuklu kişilerin yaklaşık 9 ay cezaevinde kaldığını belirten Destici, “Tutuklulukları sürecinde de kesin bir açıklamada bulunmadılar. Birisi dedi ki merakımdan aldım, birisi dedi ki hatırlamıyorum gibi bizleri ve kamuoyunu tatmin etmeyecek ifadelerde bulundular. 3. yargı paketiyle birlikte özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasıyla serbest bırakıldılar.” açıklamasında bulundu.