Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Pazarcık MYO Yönetim ve Organizasyon Bölümü öğrencileri ile bir araya geldi.  Öğretim Üyesi ve öğrenciler, işe yerleştirmelerde yerel yönetimler bölümü mezunlarına öncelik verilmesini istediler.


Belediye Meclis Salonu’nda Pazarcık Meslek Yüksek Okulu Yönetim ve Organizasyon Bölümü Yerel Yönetimler Programı 1. Ve 2. Sınıf öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşen programda Başkan Poyraz, kendi hayatından kesitler ve belediye hizmetlerini anlattı.


Program Pazarcık Meslek Yüksek Okulu Yerel Yönetimler Öğretim Üyesi Ömer Faruk Akalın’ın açılış konuşması ile başladı.


Öğretim Üyesi Akalın, belediyelerde işe yerleştirmelerde yerel yönetimler mezunu öğrencilere öncelik verilmesi gerektiğine işaret ederek: “Yerel Yönetimler konusunda öğrencilerimizi buraya getirmemizdeki amacımız şehrimizin yönetiminin nasıl yapıldığını bire bir gözlemlemek ve birinci kaynaktan bilgiler almaktı.


2000 yılında tamamlanan okulumuza 2002 yılında 2 bölüm ve 3 program olarak eğitim-öğretime başlandı. Toplamda 4450 öğrencisi bulunan okulumuzun 150 öğrencisi yerel yönetimler bölümünde eğitim-öğretim görmektedir. KPSS sınavlarında işe yerleştirmelerde yerel yönetimlerin kod numarası bile bulunmuyor. Oysa belediyelerde işe yerleştirmelerde yerel yönetimler bölümü öğrencilerine yer verilmesi daha iyi olacaktır” diye konuştu.


Daha sonra öğrenciler adına söz alan Hayri Mercan, böylesine önemli bir programda Belediye Meclis Salonu’nda öğrencileri kabul eden Başkan Poyraz’a teşekkür etti.


Mercan yaptığı konuşmada: “Böylesine önemli bir program için bizlere zaman ayıran ve bizleri burada toplayan Sayın Belediye Başkanımız Mustafa Poyraz’a teşekkür ediyoruz. Normal de bu toplantıyı okulumuzda yapmamız lazımdı ancak fiziki şartlarımız yeterli olmadığı için Sayın Başkanımız Meclis Salonunu tahsis etti.


Burada bir şeye dikkat çekmek istiyorum. Biraz önce Ömer Hocamız da aynı konuya değindi. Ülkemizdeki tüm belediyelerde personel alımlarında yerel yönetimler öğrencilerine yer verilmesi gerektiğini bir kez de ben söylemek istiyorum. Biz okuldan mezun olduğumuz zaman iş bulmakta ve işe girmekte zorlanıyoruz. Bu konuda yetkililerimiz bizim bu çağrımıza kulak vermeli ve bizlere de bir imkan tanınmalıdır” diye konuştu.


Daha sonra kürsüye gelen Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, konuşmasında kendi hayatından kesitler sunarak belediye hizmetleri hakkında bilgiler verdi.


Başkan Poyraz, hayatından bazı kesitler sunduğu konuşmasında: “33 yıllık serbest eczacılık, 11 yıllık ta belediye başkanlığı yapıyorum. Yaptığım işi her zaman severek ve benimseyerek yaptım.


Yerel yönetimlerin özelliği kendi bütçelerini kendiler yapar. İçişleri Bakanlığı ve Mahalli İdareler’e bağlıdır.


Bana göre yerel yönetimlerin en büyük özelliği kimsesizlerin kimsesi olmaktır.


Ben 1994 yılından başlamak üzere Belediye Meclis üyeliği de yaptım. 2002 yılında Belediye Başkanımızın milletvekili olması sonucunda Meclis üyeliğinden Belediye Başkanlığına geçtim.


2004 ve 2009 seçimlerinde belediye başkan adayı olarak seçimlere girdim ve yüzde 65 oy alarak birinci olduk. Hiçbir zaman particilik yapmadık. Yaptığımız hizmetlerde ruhumuzu koyduk, sevgimizi kattık” diye konuştu.


Slayt eşliğinde kısaca belediye hizmetlerini de değerlendiren Başkan Poyraz, aynı zamanda öğrencilerden gelen soruları da cevaplandırdı.


Programın ardından verilen kokteyl sonrasında topluca hatıra fotoğrafı çekildi.


Programın sonunda öğrencilere kupa bardak hediye edildi.