Kahramanmaraş Merkez İlçe Onikişubat Belediyesi, geleneksel kahvaltı programlarını Yeşilvadi Sitesi ile sürdürdü.


Sosyal belediyeciliğin öncüsü Onikişubat Belediyesi, kaybolan değerlerimizi yeniden canlandırmak ve komşuluk ilişkilerini güçlendirmek için başlattığı kahvaltı programlarını sürdürüyor.
Yeşilvadi Sitesiyle devam eden kahvaltı programı, site sakinlerini aynı sofra etrafında buluşturdu. Apartmanlarda yaşayan vatandaşlar arasındaki birliktelik ve dayanışma ruhunu canlandırmak için bu etkinlikleri düzenlediklerini ifade eden Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, "Bu güzel adetlerimizi hep birlikte yeniden canlandıracağız" dedi.
Kahvaltı programlarının ve bu tür benzer etkinliklerin hiç bir şekilde siyasi amaç taşımadığını dile getiren Mahçiçek, "Gerçekten bizim çocukluk dönemimizdeki güzel adetlerimizi, unutur hale geldik. Bizim çocukluğumuzda komşular her akşam birbirleriyle, birer tabak yemek paylaşırdı. Çocuklarını birbirlerine emanet ederdi. İyi günde, kötü günde beraber olurlardı. Mutluluklarını birlikte paylaşırlardı. Ama kabul edelim ki apartman hayatı, bu kabil güzel adetlerimizi geriye götürdü. İşte bu kahvaltıları düzenlememizin en önemli sebeplerinden bir tanesi, unutulan bu güzel adetlerimizi bir nebzede olsa yeniden canlandırmak." diye konuştu.
Bu etkinliklerle insanların gündelik yaşamın hareketliliğinden biraz olsun uzaklaşıp, birbirlerini tanımasına vesile olduklarını vurgulayan Mahçiçek, sözlerini şöyle tamamladı:
"Gerçekten apartman hayatında komşu komşuyu çok fazla görmüyordu. Ama bu gün bir araya geldik ve en azından birbirimizi görme, birbirimizin hatırını sorma imkanı bulduk. İşte bütün amacımız bu. Onikişubat yeni bir belediye. Henüz 1,5 yıllık bir belediye. Ama gücümüz yettiğince, bütün kadrolarımızla güzel işler yapıyoruz. Bugün de dedik ki sabah kahvaltımızı birlikte yapalım. bu sabah bizlerle birlikte olup, bizleri mutlu ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Hepinize çocuklarınızla birlikte sağlıklı uzun ömürler diliyorum."
AK parti Onikişubat İlçe Başkanı Ahmet Özdemir, Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Ali Ünsal ve Havva Saygaz ile yüzlerce vatandaşın katıldığı kahvaltı programı, Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve dualarla son buldu.(İHA)