Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine bağlı Alambey köyündeki ilkokulun, mezarlık üzerine yapıldığı öğrenildi.


Köy mezarlığı üzerine ilk olarak 1938 yılında kerpiç bir okul inşa edildiğini iddia eden köy halkı, 1963-1990 tarihlerinde yeni okul binalarının yapılmasıyla mezarların kaybolduğunu söyledi.


İlçe merkezine 4 kilometre uzaklıkta bulunan köylerinde yer alan mezarlığın tekrar ortaya çıkarılması için girişimlerde bulunduklarını belirten ve yapılacak 12 derslikli okul binası için 13 bin 600 metrekarelik arsasını bağışlama kararı alan Kadir Köseoğlu, köylerindeki çocukların daha büyük ve modern bir okul binasında eğitim görmeleri için verdiği bu karar nedeniyle mutlu olduğunu söyledi.


Mevcut okul binasının eski bir mezarlık üzerinde kurulu olduğunu belirten Kadir Köseoğlu, “İnşallah okul binası yeni arsasına yapıldığında, eski okul binası yıkılarak, mezarlık alanı ortaya çıkarılacak. Bu sayede hem okulumuz çok geniş bir arsada olacak, hem de geçmişlerimizin mezarları yeniden ortaya çıkacak. Yeni okul binasında öğrencilerimiz çok daha büyük bir bahçede oyunlarını oynayacak. Bu da bizim için en büyük mutluluk kaynağıdır. Bu vesileyle okulun köyümüze kazandırılması ve arsa bağışı sürecinde bizlere destek olan Valimiz Sayın Şükrü Kocatepe, Kaymakamımız Sayın Tuncay Akkoyun, il genel Meclis üyelerimiz, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerimiz ile emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.


Köy halkından 75 yaşındaki Muzaffer Halaç, 77 yaşındaki Veli Köseoğlu ve Kahraman Yay (38), geçmiş yıllarda okul binasının mezarlık üzerine kurulduğunu bildiklerini ifade ederek, yeni okul kararına çok sevindiklerini ve emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini söyledi.(İHA)