KOCA bir yılı daha devirdik, kimimiz için iyi kimimiz için kötü bir yıl olmuş olabilir ama her yeni başlangıç, yeni bir umut vaat ettiği için 2013 hepimizin, bütün insanlığın umut yılı olsun inşallah…


Yeni bir yıla ilk girerken ilk dakikalarda çoğunluğumuz -gayrı ihtiyari de olsa- giren yeni yıl için her zaman yeni dileklerde bulunuruz.


Memleket meseleleri üzerine yazıp çiziyoruz ya bizim de aklımıza 2013’de Kahramanmaraş adına yapabileceğimiz temenniler geldi. Sonra oturdum bilgisayarın başına ve bir sıralama yapmaksızın rastgele temennilerimi yazdım.


İşte madde madde 2013 Kahramanmaraş temennilerim:


1-Kahramanmaraş Tabipler Odası ya da Üniversitemiz bu işi üstlensin ve şu “dedikoduculuk” genlerimizi lazer yöntemiyle yakma buluşunu gerçekleştirsin.


2-Yabancının her yaptığına alkış, bizden olanın her işine “burun kıvırma” kompleksinden arınılsın.


3-Mustafa Poyraz’ın ezici çoğunlukla aldığı başkanlığı herkes içine sindirebilsin, Poyraz Başkan da herkesi sözünü kesmeden sonuna kadar dinleyebilme kültürüne kavuşsun. (Allah var 2013'e girerken bu temenni yavaş yavaş gerçek oluyor gibi)


4-“Milletvekillerini izleme komitesi” kurulsun ve bu komite her ayın ilk haftasında bir basın toplantısı yaparak vekillerin icraatlarını, yaptıklarını ya da yapamadıklarını kamuoyuna açıklasın. Ve inşallah milletvekili Mahir Ünal, 2013'de Maraş'a gelmeye başlasın!


5-Kahramanmaraşlılar kimseyi “şucu” ya da “bucu” diye ayırtetmeksizin, kişilerin “memlekete katma değeri ne” konusunu tartışsın.


6-Kahramanmaraşlı sivil toplum kuruluşları, üniversite ve yerel yönetim, milletvekili Yıldırım Ramazanoğlu'nun "Silikon Vadisi" projesinin bu kenti uçuracak çok önemli bir proje olduğunu algılasın.


7-Özellikle başta Ak Parti, MHP ve CHP İl Başkanları olmak üzere siyasi partilerin il başkanları 2-3 ayda da olsa bir araya gelerek yemek yesinler ve bir gece boyunca “Kahramanmaraş’a ne yapabiliriz”i tartışsınlar.


8-Resmi kurum müdürleri “mutlaka Maraşlı olsun” ilkelliğinden kurtulunsun, iş yapan bir yöneticiyse hangi memleketli olduğuna bakılmaksızın sahip çıkılsın.


9-Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası ile Gaziantep Sanayi Odası ve Ticaret Odaları bir araya gelerek “Uluslararası Narlı Havalimanı” projesinin taslağını yapsınlar ve bunun realize olabilmesi için siyasi otorite ile beraber bir heyet halinde sadece bu konu için Başbakan’a çıksınlar.


10- Ve hepsinden önemlisi Kahramanmaraş 2013’de aydınlanma çağına giriş yapsın!


Âmin âmin âmin…


 


YENER ATLI


Kaynak: Maraş Times