ZAMAN zaman kendimle savaştığım konular oluyor. Bunlardan birisi de, “ben hep eksikliği, gedikliği yazmaya mı programlandım yoksa…” gibi absürd bir içsavaşım…


Sanırım Mehmet Abim (Fiskeci) gibi methiye yazıları yazmak, kendin katılmasan da insanlara sevimli görünmek için gerçek düşüncenin dışına çıkmak, okur nezdinde daha itibar görüyor gibi (!)


Şaka bir yana bugün hiç olumsuz eleştiri yapmadan (!) “Bu memlekette güzel şeyler de oluyor” kıvamında bir ya da birkaç konuyu kaleme alacağız.


Gerek resmi, gerekse özel sektörde olsun hayatın her alanında hiçbir iş yapmayan ama iş yapmış havasını etrafına yayan insanların çoğunlukta olduğu bir dünya da yaşıyoruz.


Mesela adam kültürden, sanattan, yaşamdan bihaber yaşıyor ve görevde geçirdiği yıllar boyunca mahkeme kararıyla önadını değiştirmekten başka icraatı olmasa da Valiye, Belediye Başkanına ya da iktidarın belli güçlerine karşı her daim daha yakındır çünkü onun için icraatın anlamı sadece bu güçlere sırtını dayamaktan geçer.


Böylesilerin adını yazmamıza gerek yok zira Arife tarif gerekmez!


Biz bu taklacıları değil de, işini aşkla yapan birkaç insanın portresini okurlara sunmak ve bu insanlara bir teşekkür etmek istiyoruz.


Bir tarafta da gecesini gündüzüne katan, hem bulunduğu makama hem de memleketine katma değer katan insanlar var…


İşte o isimlerden bir kaçı:


Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe


1980 sonrasının belki de Kahramanmaraş’ta “iz bırakacak” iki üç Valisinden biri olacak. Protokol Valiliği yapmıyor, halkla iç içe hatta halkla elele kentin gelişmesi yönünde çok ciddi çalışmalar yapıyor. Eminiz ve inanıyoruz ki, kentin etkili ve yetkililerinden yeterli desteği görse çok daha radikal kararlarla Kahramanmaraş’a çok daha fazla hizmetlere imza atacaktır.


Teşekkürler Sayın Valim


Kahramanmaraş İl Defterdarı Osman Koçaş…


Eskiden Maliyeci denince Ceberut Başçavuş kılıklı devlet görevlileri akla gelirdi. Defterdar makamında oturur, sadece 3 – 5 ağayla dostluk kurar, işinin sadece vatandaştan vergi almaktan ibaret olduğu bilinirdi. Balık baştan kokar misali emrinde çalışanlarda esnafı canından bezdirmek için görevlendirilmiş, üstüne de seyyar gezi tazminatı alır gibiydiler.


Şimdi ise İl Defterdarının kapısı sonuna kadar her vatandaşa açık ve artık maliyeci öcü değil, adeta bir eğitmen olmuş insanlara yön gösteriyor. Defterdar Osman Koçaş için bu memleketin en zengini ile köşedeki bakkal aynı statüde ve herkese aynı sıcaklıkta…


Teşekkürler Sayın Defterdarım…


Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemâl Karaküçük…


Kendisi de kentin önde gelen büyük sanayicilerinden olmasına rağmen bugüne kadar daha çok “Zenginler Kulübü” demek belki abartı olur ama İplikçiler Odası konumunda olan Ticaret ve Sanayi Odası’nı ticaretle uğraşan her kesime açtı. Halen yönetiminde olan birinin aleyhte çalışmasına rağmen oturduğu koltuğu doldurdu ve mütevazılığıyla her kesimin gönlünü kazandı… Eminiz kendi listesini oluşturup senelerdir oranın imkanlarını şahsi istikballerine kullananları sildiğinde başarısına başarı katacaktır.


Teşekkürler Sayın Başkanım…


Kahramanmaraş KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Yılmaz…


Abarttığımızı sanmayın tam yeni çağın bir kamu yöneticisi. Kahramanmaraş’ta ticaret yapanlara, yasaların kendisine verdiği yetkiyi sonuna kadar kullanıp kentin ticari anlamda gelişmesine, istihdam yaratılmasına maksimum destek veren Yılmaz, vatandaşa engeller çıkartan değil, engelleri aştıran bir teknik direktör gibi çalışarak kentine katma değer katıyor.


Teşekkürler Sayın Müdürüm…


Kahramanmaraş DOĞAKA İl Koordinatörü Ertuğrul Kazancı…


Doğrusunu söylemek gerekirse bana önyargının ne kadar kötü olduğunu öğreten birisi çünkü çok genç yaşından dolayı bu göreve getirildiğinde “okulunu yeni bitirip gelmiş, torpille bu göreve getirilmiştir” demiştim. DOĞAKA’nın çok sevip saydığım Genel Sekreteri Erdoğan Serdengeçti duymasın ama benim gönlümde ondan sonraki genel sekreter adayımdır. Gecesini gündüzüne katan bir performans göstererek kentinin DOĞAKA’dan sonuna kadar faydalanmasına çalışıyor.


Teşekkürler sevgili koordinatörüm…


Kahramanmaraş İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Gökhan Gökşen


Çok genç yaşına rağmen Kahramanmaraş’ın bir çok kültürel konusuna kendini adamış durumda. Memleketin sporundan sanatına, ekonomisinden kültürüne bir çok konuyu kamuoyu gündemine taşıyarak bir aksiyon gösteriyor. Şimdilerde yeni başladığı İl Sağlık Müdür Yardımcılığı görevine adeta kendini adamış durumda. Bu kent ondan çok şey kazanacak iddia ediyorum…


Teşekkürler sevgili doktorum…


Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Gediklili…


Önce şunu belirtmek isterim. Gerek iş ve gerekse özel dostluklarımdan dolayı Denizli ilimizi kendi kentim kadar tanıyan biriyimdir. Bu nedenle kentimize Denizli’den yeni atanan Orman Bölge Müdürü Mustafa Gediklili hakkında öylesine inanılmaz güzel istihbarat aldım ki inanın kentim adına çok mutlu oldum. Bilindiği gibi kentimiz Orman yönünden ülkemizin sayılı bölgelerinden biri olmasına rağmen halk olarak bu zenginliği maalesef kullanamıyoruz. İnşallah Gediklili dönemi, çağ atlatan bir dönem olur.


(Not: Aslında hiçbir kurum ve kuruluşun basın toplantılarına kesinlikle katılmıyorum ama uzun zamandır ilk kez bir basın toplantısına iştirak ettim.Yeni Bölge Müdürü için Orman yetkilileri bir basınla tanışma toplantısı düzenlediler ama doğrusu fiyasko denecek bir toplantıydı çünkü birkaç aktif arkadaşın dışında güçlü kalemlerin hiç birisi de bu toplantıda yoktu. Teşkilatın basın birimi belki arkadaşlarımızı tanımayabilir ama Sayın Gediklili inşallah bu birimini daha aktif bir duruma getirir.)


Hoş geldiniz, hayırlı olsun Sayın Bölge Müdürüm…


 


YENER ATLI


Kaynak: Maraş Times'dan alınmıştır.


e-mail: [email protected]