İlçesinde, devletin çeşitli kademelerinde çeyrek asrı geçen sürede edindiği tecrübeleri, bugün yaptığı belediye başkanlığı görevinde kendine yol gösterdi.

Bazı memurlar gibi işini yapıp mesaisi bittiğinde evine gitmedi. Hemşerileriyle hem hal oldu. Bu diyaloğu ise kendisine büyük bir görevin kapılarını araladı.

Gerek Müftülük bünyesinde gerek Kaymakamlık bünyesindeki Yazı İşleri ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı müdürlüğündeki görevlerinden dolayı ilçe genelindeki aileleri tek tek tanıması  hemşerileriyle ilgili yol haritasını da çıkarmasına neden oldu.

2014 yılında seçildiğinde sadece görevi değişti. Naifliğini, nezaketliliğini, mütevazılığını kaybetmedi. Hala telefon numarasını bile aynı tutması, 24 saat halkla iç içe olduğunun bence göstergesiydi.

2019 yerel seçimlerde tabiri caizse yedi düvel karşısına çıktı. Eskiler, daha eskiler, mevcutlar karşısında birleşti. Ama hemşerileri ona çok güveniyordu, 5 yılda o güven tavan yapmıştı.

O güven çok büyük oy farkıyla Başkan Aydın’ı yeniden o makama getirdi.

Çocuklarından Ömer’i, Ekrem’i ve Furkan’ı tanırım. Öyle bir aile terbiyesi almışlarki, babalarının Belediye Başkanı olmaları çocuklarında da bir kaf dağı yaratmamış. Aksine hepsi bir birinden mütevazı, alnının teriyle bir yerlere gelen pırıl pırıl memleketine yararlı birey olmuşlar.

Geçen haftalarda Göksun Belediye Başkanımız Hüseyin Coşkun Aydın’ı ziyaret ettim. Göksun’un geldiği nokta, yapılan hizmetlerin halka yansıması, havası ve elması ile ünlü Göksun’un birçok meselesiyle ilgili fikir alışverişinde bulunduk.

Göksun 113 yıl önce ilçe oldu. Bugün her mahalleye yapılan sosyal tesisleri, dökülen yüzlerce km sıcak asfaltı, kilit parkeleri, üst geçitleri, parkları, meydanları, pazarları, halı sahaları, yenilenen araç parkını, taziye evleri vb hizmetlerini yazmayacağım. Son 6 yıldır değişen kentin mimarisini ve halkın artan umutlarını da yazlayacağım.

İki konuya dikkat çekmek istiyorum; 113 yıl önce ilçe olmuş bir yerleşim yerinde, planı ve projesi belediye hizmet binası olarak yapılan ilk yapı ve toki ile yaptığı projeyi takip edip 350 konutu ilçesine kazandırmasıyla ilgili birkaç cümle edeceğim.

113 yıl önce kurulan bir ilçenin temelden ve projesi belediye hizmet binası olarak yapılan ilk Belediye binası ilçeye kazandırıldı. Bu gururu Başkan Aydın yaşattı ve yaşadı.

Gelin bu binanın özelliklerinden söz edeyim, insan işini sevince planı, projesi, yapımıyla yakından ilgileniyor. Bunlarla ilgilenirken de içi içine sığmıyor.

Projeyi mimarlar çizdi fakat nereye hangi hizmetin konulacağını, hangi odanın nerede ve nasıl olacağını, gelen hemşerilerinin en kolay ve hızlı hizmeti nasıl alacağını günlerce oturdu tek tek yerleştirdi. Mimar ise projeyi bu şekilde çizdi.

Bugün baktığınız zaman belediyeye gelen bir hemşerisi tapu, kaski, Akedaş gibi birçok işini de orada çözecek.

Halkın en çok ziyaret ettiği birimler giriş kata yerleştirilmiş, gelen düzayak tüm işlemelerini görüp gidecek.

Binaya üç cepheden giriş var, Doğu girişi Vatandaş, Kuzey çalışanlar ve Güney girişi ise makam girişi. Yani her şey ince ayrıntısına kadar düşünülmüş.

Şimdi ise çevre düzenlemesi var, Başkan Aydın hizmet binası hayalini gerçekleştirdi, hizmet binasının önünden geçen Göksun çayının şimdi rekreasyon projesi var. O da tamamlandığında drone çekimlerinin kartpostallık görüntü vereceğini şimdiden hayal edebiliyorum.

Son günlerde daire fiyatlarının artmasıyla Toki’nin yapacağı konutlar uygun olduğu için daha kıymetli hale geldi.

Uzun süredir peşinde olduğu projeyi TOKİ’ye kabul ettirdi ve şimdi ilana çıktı. Genellikle evi olmayan gariban insanların kira öder gibi daire sahibi olacağı gün Başkan Aydın kadar bizi de heyecanlandırıyor.

Bir insan dürüst olursa, gecesini gündüzüne katıp memleket için yatıp kalkarsa bence başaramayacağı iş yoktur.

Bunun örneğini yukarıda anlattım. Göksun Belediye Başkanımız Hüseyin Coşkun Aydın ve ekibine başarılar diliyorum.

Son cümlem ise; Basın danışmanı kardeşim Nurettin Dal’a.

Başkanı ziyaretimizden önce Nurettin bey’i ziyaret ettim. Çok büyük emek verdiği ve her harfinde çabası olan Göksun Belediyesinin kültür hazinesine kazandırdığı yayınlar bize mest etti. Basın dostu kardeşimize de başarılar diliyorum.