TÜİK Verilerine Göre Uçak Mühendisliği Alanı Türkiye'de İlgi Odağı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye'nin en çok kazandıran meslek grupları arasında ilk 5 sırada yer alan Uçak Mühendisliği dalları, yoğun ilgi görüyor. Bu meslek gruplarına yetişmiş insanların istihdam edilmesini sağlamak amacıyla Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ), öğrencilerine nitelikli ve uygulamalı eğitim sunuyor.

Uçak Mühendisliği Türkiye'de Popülerliğini Artırıyor

Instagram DM'de Yepyeni Özellikler: Okundu Bilgisi ve Çıkartma Kaydetme! Instagram DM'de Yepyeni Özellikler: Okundu Bilgisi ve Çıkartma Kaydetme!

TÜİK'in açıkladığı verilere göre, Uçak Mühendisliği bölümü, Türkiye'nin en çok para kazandıran meslek grupları arasında önemli bir yer tutuyor. İlk 5 sıra Pilotaj, Uçak Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, Havacılık Elektrik Elektroniği ve Uçak Bakım Onarım bölümlerinden oluşuyor.

SBTÜ bünyesinde bulunan Uçak Mühendisliği Bölümü de bu artan ilgiden nasibini alıyor. Türkiye genelinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile en yüksek puanla öğrenci alan uçak mühendisliği bölümleri arasında Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, 5. sırada yer alıyor. Üniversite, kampüs içerisinde bulunan 5 ayrı laboratuvarıyla öğrencilere nitelikli eğitim fırsatları sunuyor.

Geleceğin Mühendisleri SBTÜ'de Yetişecek

SBTÜ Rektör Yardımcısı ve Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsnü Deniz Başdemir, TÜİK'in 2022 yılı yükseköğretim istihdam göstergelerine dikkat çekerek, lisans mezunlarında kayıtlı istihdam oranının yüzde 71.7 olduğunu belirtiyor. Ortalama kazancın en yüksek olduğu bölümlerin pilotaj, uçak mühendisliği, matematik mühendisliği, havacılık elektrik elektroniği ve uçak bakım onarım bölümleri olduğunu vurguluyor. Uçak mühendisliği bölümünün de bu 5 bölüm arasında yer aldığını söylüyor ve ekliyor: "Bu yıl Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi devlet üniversiteleri arasında tavan puan sıralamasına göre 5. sırada yer aldı. Bu da bize gösteriyor ki geleceğin havacılık ve savunma sanayisinin başarılı mühendisleri, liderleri Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde yetişecek."

SBTÜ Altyapıda İddialı

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul ise üniversitenin altyapısı hakkında bilgi veriyor. Üniversitenin içinde Uçak Mühendisliği ve Uzay Mühendisliği olmak üzere 2 bölüm bulunduğunu söylüyor. Uçak Mühendisliği laboratuvarının kurulması için çalışmalar yaptıklarını belirtiyor ve laboratuvarların öğrencilere eğitim için son model cihazlarla donatıldığını açıklıyor. Aerodinamik Laboratuvarı, Kontrol Laboratuvarı, İtki Laboratuvarı, Akışkanlar Mekaniği Laboratuvarı gibi eğitim alanları oluşturduklarını vurguluyor. Bu laboratuvarlar sayesinde öğrencilere uygulamalı eğitim fırsatları sunduklarını ifade ediyor ve SBTÜ'nün altyapı konusunda iddialı olduğunu belirtiyor. Öğrencilere nitelikli eğitim verirken uygulamalı eğitime büyük önem verdiklerini vurguluyor.

Editör: Haber Editörü