Kahramanmaraş'ta, kasap Mesut Kazancı'nın yalnızca su istemesiyle başlayan ve ölümle sonuçlanan kavganın davası kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Küçük Sanayi Sitesi'nde yaşanan olayla ilgili açılan davada, sanıklar haklarındaki tüm iddiaları reddetti.

FABRİKA ÖNÜNDE BAŞLAYAN TARTIŞMA CAN ALDI

6 Eylül 2024’te, Küçük Sanayi Sitesi’ndeki bir iş yerinde yaşanan olayda, kasap Mesut Kazancı çalışanlardan su istedi. Ancak bu masum talep kısa sürede tartışmaya dönüştü. Yaşanan arbedede Kazancı, tahta sopalarla darbedilerek yaşamını yitirdi. O anlar cep telefonu kameralarına yansıdı. Hazırlanan iddianamede; Gül Ahmet Irmalı, Erman N. (43), Abdullah H. (25), Veysel D. (39) ve Yusuf Ü. (38) hakkında “kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Olayın görüntülerini sildirdiği öne sürülen Hacer D. (35) için ise “delil karartma” suçlamasıyla 5 yıla kadar hapis talep edildi.

İLK DURUŞMAYA YOĞUN KATILIM

Kahramanmaraş 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmaya, tutuklu sanık Gül Ahmet Irmalı ile tutuksuz yargılanan Veysel D. ve Abdullah H. katıldı. SEGBİS ile bağlanan Yusuf Ü. dışındaki diğer sanıklar ise salonda yer almadı. Kazancı’nın ailesi ve avukatları da duruşmayı takip etti.

“BANA VURDU, KENDİMİ SAVUNDUM”

İlk savunmayı veren Gül Ahmet Irmalı, su istemesiyle başlayan olayda Erman N. ile Kazancı’nın tartıştığını, daha sonra iş yerine girdiklerini söyledi. Irmalı, “Dışarıdaydım, kavgaya sonradan müdahil oldum. Etrafta ne varsa kullanıldı. Tahta takozla darp ettiler. Su uzatmak isterken bana da vurdu, ben de kendimi savundum. Çok pişmanım” dedi. Mahkeme başkanı, önceki ifadeleriyle çelişki olduğunu vurguladı. Irmalı, karakolda verdiği beyanların, tehdit nedeniyle gerçeği yansıtmadığını öne sürdü.

“HORTUMLA SU TUTTU, ARABAYA ZARAR VERDİ”

Veysel D., su istemesiyle başlayan tartışmanın büyümesiyle Kazancı'nın Erman N.’nin peşinden içeri girdiğini söyledi. Müdahale etmek istediğini belirten Veysel D., “Kazancı, hortumla su tuttu, ardından araca vurdu. Ahmet buna öfkelendi ve darp etmeye başladı. ‘Yapma’ diye bağırdım. Olayda sopa görmedim” diye konuştu.

“SU VERİLDİ AMA HORTUMLA ETRAFA VURDU”

Kahramanmaraş AFAD’dan kritik uyarı! Başvurmayan hakkını kaybedecek… Kahramanmaraş AFAD’dan kritik uyarı! Başvurmayan hakkını kaybedecek…

TIR şoförü Yusuf Ü. ise olay yerine geldiğinde Kazancı’nın yerde olduğunu söyledi. “Su istendi, hortum verdiler ama Kazancı su içmek yerine etrafa savurdu. Araca vurunca Ahmet tepki gösterdi ve darp etti” diyerek savunma yaptı.

“SOPA TUTMADIM, YALNIZCA AYIRMAK İSTEDİM”

Sanıklardan Abdullah H. ise kimseye saldırmadığını savundu. “Kazancı'yı yatıştırmaya çalıştım. Elimde sopa yoktu. Ahmet aracına zarar verildiği için sinirlendi. Mesut abiye defalarca vurdu, hem omzuna hem vücudunun diğer yerlerine...” sözleriyle yaşananları anlattı.

TANIK: “TAHTAYLA VURDU, GÖRÜNTÜLER SİLİNDİ”

Olayla ilgili tanık olarak dinlenen Suriyeli İbrahim Elbab, kavganın başlangıcını görmediğini fakat Kazancı’nın yere yatırıldığını söyledi. Elbab, “Daha sonra ayağa kalktı, hortumla araca vurdu. Ahmet tahtayı alıp vurdu. Görüntüleri Muhammed çekmişti. Hacer bu görüntülerin silinmesini istedi” dedi.

AİLEDEN AĞIR SUÇLAMALAR VE TUTUKLAMA TALEBİ

Mesut Kazancı’nın eşi Sena, annesi Gül ve babası Ahmet Kazancı, tüm sanıklardan şikâyetçi olduklarını belirterek en ağır şekilde cezalandırılmalarını talep etti. Ailenin avukatları da sanıkların birlikte hareket ederek cinayet işlediklerini savundu.

TUTUKLULUK DEVAM ETTİ, DAVA ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, Gül Ahmet Irmalı’nın tutukluluk halinin sürmesine, olay günü çağrılan 112 ekiplerinin kayıtlarının incelenmesine ve Adli Tıp’tan kesin ölüm raporu alınmasına karar verdi. Diğer sanıkların tutuklanma talepleri ise reddedildi. Duruşma 26 Eylül’e ertelendi. Kararın ardından Kazancı ailesi, tutuklama çıkmayan sanıklara tepki gösterdi.