Başkent Ankara'nın Altındağ ilçesinde ikamet eden vatandaşlar, 3 Aralık Çarşamba gününe ait ASKİ (Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi) tarafından duyurulan planlı veya beklenmedik su kesintisi listesini merakla araştırıyor. Özellikle kış mevsiminde yoğunlaşan altyapı çalışmaları ve şebeke sistemindeki aksaklıklar nedeniyle zaman zaman su temininde kesintiler gözlemleniyor.
Ankara'nın su tedarikinden sorumlu kuruluşu olan ASKİ, kent genelinde kimi zaman önceden belirlenmiş, kimi zaman da ani gelişen durumlar karşısında su kesintisi uygulamasına gidiyor. Özellikle Altındağ semtinde, içme suyu boru hatlarında ortaya çıkan arızalar, zorunlu altyapı onarım, bakım ve temizlik faaliyetleri sebebiyle 3 Aralık Çarşamba günü önemli bir su kesintisinin gerçekleştiği bildiriliyor.
⚠️ 3 ARALIK ALTINDAĞ’DA SU ERİŞİMİ ENGELİ
ASKİ, Altındağ ilçesinde yaşanan su kesintisine dair bir açıklama yayımladı. Kurum, Kale Mahallesi'ndeki İçhisar Sokak içinde bulunan içme suyu şebeke hattında oluşan arıza nedeniyle önceden planlanmamış bir su kesintisi uyguladığını duyurdu. Açıklamada, "Verdiğimiz rahatsızlıktan ötürü özür dileriz. Sabır ve anlayışınız için teşekkür ederiz" ifadelerine yer verildi.
Kesinti Detayları
-
İl: Ankara
-
İlçe: Altındağ
-
Arızanın Başlangıç Saati: 3 Aralık 2025, 14:15
-
Arızanın Tahmini Bitiş Saati: 3 Aralık 2025, 18:00
-
Su Kesintisinden Etkilenen Noktalar: Altındağ
-
Kesinti Gerekçesi: Kale Mahallesi İçhisar Sokak içinde bulunan içme suyu şebeke hattında meydana gelen arıza
ASKİ yetkilileri, ekiplerin arızayı gidermek için hızla müdahale ettiğini ve su temininin en kısa sürede, tahmini bitiş saati olan 18:00'de yeniden sağlanacağını belirtti.





