Başkanlar Atatürk’ün 101 numaralı odasını ziyaret etti
Cumhuriyet Balosu’na eşleriyle birlikte katılan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney ve Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, Mustafa Kemal Atatürk’ün Pera Palas’ta bulunan ve 101 numaralı oda olarak bilinen Atatürk Müze Odası’nı ziyaret ettiler.
Programlarının yoğun olması nedeniyle baloya katılamayan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da gönderdikleri mesajla baloya katılan davetlilerin Cumhuriyet Bayramını kutladı.
“Cumhuriyet bizleri birbirimize bağlayan bir değerler bütünüdür”
Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney baloda yaptığı konuşmasında, Cumhuriyetin sadece bir yönetim şekli değil, bizleri birbirimize bağlayan bir değerler bütünü olduğunu ifade ederek, “Cumhuriyeti genç bir subayın Karaköy’den Samsun vapuruna binip kurtuluş meşalesini yakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olarak görüyorum. Cumhuriyet, Beyoğlu Belediyesi’nde emekli olan bir işçi babanın çocuğunun Beyoğlu Belediye Başkanı olmasını sağlayan fırsat eşitliğidir. Bu şanlı tarihe sahip çıkmanın sorumluluğuyla bugün burada bir ilke imza atıyoruz. 101. yüz yılında kıymetli Beşiktaş Belediye Başkanım ve kıymetli Şişli Belediye başkanım ile birlikte Pera Palas’ta Cumhuriyet Balosu düzenlemiş bulunuyoruz. Biz birlikte çok daha güçlüyüz, çok daha güzel projelere birlikte imza atacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.