Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde Türk bayraklarının çöpe atıldığı anları gösteren görüntüler, kısa sürede sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Vatandaşlar görüntülere büyük tepki gösterdi. Bir kişinin bayrakları çöpten çıkardığı ve "Vatan hainleri bayrak atmışlar" diyerek durumu kaydettiği anlar, yerel basında ve dijital mecralarda hızla yayıldı. Tepkilerin büyümesi üzerine güvenlik güçleri konuyu aydınlatmak için derhal inceleme başlattı.
POLİS ARAŞTIRMASINDA ORTAYA ÇIKAN GERÇEK
Polis ekipleri, görüntüleri kaydedip sosyal medyada servis eden kişinin kimliğini kısa sürede belirledi. Yürütülen detaylı soruşturma, olayın boyutunu tamamen değiştirdi. Ekipler, bayrakları çöpten çıkararak tepki çeken videoları paylaşan şüphelinin, aynı zamanda bayrakları çöpe atan kişi olduğunu tespit etti. Şüpheli Y.T., tık almak ve dikkat çekmek amacıyla bu provokasyonu planladığını saklayamadı.
ŞÜPHELİNİN ADLİ SÜRECİ VE GEÇMİŞİ
Güvenlik güçleri, kimliğini kesinleştirdikleri Y.T.’yi gözaltına aldı. Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık, Y.T. hakkında "Devletin egemenlik alametlerini aşağılama" ve "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlarından yasal işlem başlattı. Yapılan sorgulamada, şüphelinin daha önceden kasten yaralama ve uyuşturucu madde kullanma suçlarından sabıka kaydının bulunduğu da netleşti.
Next




