İzmir’de çeyrek asırdan fazla süredir gıda tedariki sağlayan Egeden Gıda, ekonomik darboğazı aşmak için konkordato talebinde bulundu. Bornova Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Osman Zeki Özkebapçı’nın yönetimindeki şirket hakkında mahkeme geçici mühlet kararı verdi.

EGEDEN GIDA İFLAS MI ETTİ? SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

İzmir 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, Egeden Gıda ve sahibi Osman Zeki Özkebapçı’nın başvurusunu karara bağladı. Mahkeme, şirketin finansal dengesini koruması ve borçlarını yapılandırabilmesi amacıyla üç aylık geçici mühlet tanıdı. Bu süre zarfında şirketin tüm ticari faaliyetleri ve mali tabloları denetim altında tutulacak.

Kübra Güran Yiğitbaşı Kimdir? Kariyeri ve Yeni Görevi
Kübra Güran Yiğitbaşı Kimdir? Kariyeri ve Yeni Görevi
İçeriği Görüntüle

Yargı mercii, sürecin şeffaf yürütülmesi için üç kişilik uzman bir komiser heyeti atadı. Bağımsız denetçi Tahir Öztürk ile hukukçular Nezahat Sayan ve Erhan Demirelli’den oluşan heyet, firmanın sürdürülebilirliğine dair rapor hazırlayacak. Bu hamle bir iflas kararı değil, işletmenin varlığını koruma ve borçlarını ödeme takvimi oluşturma girişimidir.

EGEDEN GIDA NE ZAMAN KURULDU VE NE İŞ YAPAR?

Temelleri 1997 yılında atılan Egeden Gıda, İzmir ve çevresinde dev bir dağıtım ağına sahip. Bayraklı’da yer alan 6 bin metrekarelik lojistik merkezinden operasyonlarını yürüten firma; gıda, temizlik ve kozmetik alanında dünya markalarının distribütörlüğünü yapıyor. İzmir, Manisa ve Aydın hattındaki binlerce perakende noktasına ürün tedarik eden şirket, bölgenin en stratejik lojistik aktörleri arasında yer alıyor.

OSMAN ZEKI ÖZKEBAPÇI KİMDİR?

Egeden Gıda’nın kurucusu ve sahibi olan Osman Zeki Özkebapçı, İzmir iş ve siyaset dünyasının tanınan isimleri arasında bulunuyor. Sektörel tecrübesini ticaret odasına taşıyan Özkebapçı, uzun süredir İzmir Ticaret Odası Meclis Üyeliği görevini yürütüyor.

Ticari hayatının yanı sıra siyasi kariyeriyle de dikkat çeken Özkebapçı, Bornova Belediyesi bünyesinde AK Parti Meclis Üyesi olarak yer alıyor. Belediye içerisinde farklı ihtisas komisyonlarında da aktif görev alan iş insanı, Ege Bölgesi’nde gıda tedarik zincirinin önemli temsilcilerinden biri olarak biliniyor.