Kahramanmaraş Belediyesi, sosyal yardımlaşma ve dayanışma alanındaki hizmetleri kapsamında dayanışma ve yardımlaşmayı aslına uygun hale getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Gıda Bankası açılışı ile kapı kapı yardım yapma devrini kapatan Belediye, ihtiyaç sahiplerine Gıda Bankası’ndan ihtiyaç maddelerini alma seçeneğini uygulamaya koydu. Aynı anda açılışı yapılan Öğrenci Çamaşırhanesi ile de öğrencilerin büyük bir sıkıntısı çözüme kavuşmuş oldu. Öğrenciler hiçbir ücret ödemeden çamaşırlarını yıkanmış ve kurutulmuş olarak belirtilen saatte teslim alacaklar. Belirlenen fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlar ise belediyeden alacakları kartlar ile gıda bankasına gelerek alışveriş yapabilecekler.

Belediye Sosyal Tesisleri bünyesinde hizmet verecek olan Gıda Bankası ve Çamaşırhane düzenlenen bir törenle hizmete açıldı. Açılışa; Vali Yardımcısı Abdullah Şahin, Kahramanmaraş Milletvekili Fatih Arıkan, Milletvekili adayı Prof. Dr. Mehmet Sağlam, AKP İl Başkanı Atıf Şirikçi, AKP Merkez İlçe Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, İktisat Fakültesi Dekanı A.Hamdi Aydın, Vergi Dairesi Başkanı Ersin Özkan, Daire Müdürleri, mahalle muhtarları, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, “Süper market gibi organize edilen Gıda Bankası; yardıma muhtaç insanların alış veriş zevkini tadarak, yardım almasını sağlayacak. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz bir diğer hizmetimiz olan Öğrenci Çamaşırhanesi ile öğrencilerimizin en çok zorlandığı, zamanın en fazla harcandığı işlerden biri olan çamaşır yıkama işine el atarak çözüm ürettik. Öğrencilerimiz derslerine ve çalışmalarına artık daha fazla zaman ayırabilecekler” dedi

Vali Yardımcısı Abdullah Şahin ise; “Belediyemiz Sosyal Belediyecilikte çok önemli çalışmalar yapmaktadır. Kütüphane hizmetleri bile tek başına çok şey ifade etmektedir. Çalışmaların artarak devam edeceğine inanıyoruz. Olması gerekenler yapılmaktadır, bunlar çok güzel hizmetlerdir. Belediyemizi bu çalışmalarından dolayı kutluyorum.” dedi.

Bu arada Başkan Poyraz, huzurevinde kalan engelli vatandaş İhsan Gözükara’ya ise akülü engelli aracı hediye etti. Davetliler daha sonra gıda bankası ile aynı binanın alt katında bulunan çamaşırhaneyi gezerek ilgililerden bilgiler aldılar. (www.kanal46.tv)