Kahramanmaraş Vergi Dairesi Başkanlığını yaklaşık 3 yıl büyük bir başarı ile yürüten ve Malatya Vergi Dairesi Başkanlığına atanan Ersin Özkan, görevini yeni başkan Bülent Koçak’a devretti.

Vergi Dairesi Başkanlığındaki devir-teslim dolayısıyla her iki başkan duygularını basın mensuplarıyla paylaştı. Ersin Özkan Kahramanmaraş’ta yaklaşık 3 yıldır görev yaptığını ve bu süre içerisinde gerek vergi dairesi biriminin kurulması oluşturulması gibi önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, duygularını şöyle dile getirdi:

“Görevim sırasında bölgemizde vergi bilincinin yerleştirilmesi, vergi ile ilgili tüm çalışmalarda vergi uyumunu ön palanda tuttuklarını, kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınması konusunda çok önemli çalışmalar yaptık. O nedenle kurum olarak 3 yılda iyi bir performans sergiledik. Bunun 2008 rakamlarına da yansıyacağını ümit ediyorum. Bu süreci yeni gelen arkadaşımız devam ettirecektir.”

Kahramanmaraş’tan çok iyi intibalarla ayrıldığını ve buradaki görevi sırasında başta birim çalışanları olmak üzere il yöneticilerinden destek gördüğünü de ifade eden Özkan; “ Bu kente tanımaktan çok memnun oldum. Buraya gelmeden önce bu ilin bu kadar tabiat harikası bir yer olduğunu bilmiyordum. Diğer potansiyelleri ile birlikte diğer kaynakları da değerlendirildiğinde çok daha iyi bir yere geleceğine inanıyorum.” dedi.

Vergi Dairesi’nin yeni Başkanı Bülent Koçak ta, kumu görevinde süreklilik esas olduğunu belirterek, “Biz de devraldığımız bayrağı da ileriye taşımak için gayret göstereceğiz.”dedi.

Yaklaşık 2,5 yıldır Eskişehir’de Gelir İdaresi Grup Müdürlüğünü vekâleten yürüttüğünü belirten Koçak, şöyle konuştu:

“Gelir İdaresi başkanlığı olarak iki tane temel kıstaslarımız var. Birincisi mükellef odaklı hizmeti sunabilmek; ikincisi kayıt dışı ile etkin mücadele. Bu anlamda gerek mükelleflere ve basın mensuplarını kapımız her zaman açık olacak. Bugün ve yarın personelimizle tanışıp, çalışmalara başlayacağız. Sayın Ersin Özkan'a da yeni görevinde başarılar diliyorum.”

Daha sonra Kahramanmaraş Vergi Dairesi personeli, Malatya ya atanan Ersin Özkan’a bir buket hediye ederek, kapıya kadar uğurladı.

Öte yandan; Ersin Özkan ve Bülent Koçak dün akşam ise Pınarbaşı Destan Tesisleri’ndeki akşam yemeğinde başkanlık kurmayları ve yetkilileri ile bir araya geldiler. (Ajans 46 - www.kanal46.com)



(BASIN-YAYIN ORGANLARININ DİKKATİNE: BU HABER İLE FOTOĞRAFLARIN İKTİBAS EDİLMESİ KESİNLİKLE YASAKTIR..BU YASAĞA UYMAYANLAR HUKUKİ SORUMLULUKLARI PEŞİNEN KABUL EDİLMİŞ SAYILIR VE KANAL 46 BU KONUDAKİ HAKLARINI SAKLI TUTAR..ÖNEMLE DUYURULUR...)