Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) ile Alman Teknik İşbirliği Kurumu (GTZ) tarafından düzenlenen ve önceki gün açılan Genç Moda Günleri’nin ikinci gününde yapılan yeni iş bağlantıları üreticinin yüzünü güldürdü.

Yeni iş bağlantıları ve ticari ilişkilerin kurulması açısından bu yıl ikincisi düzenlenen Genç Moda Günleri, ikinci gününde yerli ve yabancı alıcı firmaların ziyaretleriyle devam ediyor. Önceki gün başlayan ve 50 firmanın stant açtığı organizasyonda yurt içi ve yurt dışından gelen alıcı firmaların temsilcileri, stantları gezerek yeni iş bağlantısı kuruyor. Çoğunluğu yabancı olan ziyaretçilerin verdiği siparişler ekonomide yaşanan durgunluk nedeniyle zor günler geçiren tekstil firmalarının yüzünü güldürüyor. Stantlarda sergiledikleri ürünleri alıcı firma temsilcilerine sunan firmalar, yapılan ikili görüşmeler sonrasında gerçekleşen yeni iş bağlantısından duydukları memnuniyeti dile getiriyor. Bazı alıcı firmalar ise yanlarında getirdikleri dijital fotoğraf makinesi ile stantlarda yer alan ürünlerin fotoğrafını çekiyor. Fotoğraf çeken alıcı firma yetkilileri, daha geniş iş bağlantıları için ürünleri merkezlerinde değerlendireceklerini ifade ediyor.

Öte yandan stantları gezen Avrupa’nın büyük markalarının temsilcileri, iş bağlantısı kurdukları firmaların fabrikalarına gezi düzenliyor. Üretim tesislerini yakından inceleyen yetkililer, fabrikaların kapasitesi ve üretim kalitesine hayran kalırken, üretim yapan makinelerin çok modern olduğuna dikkat çekiyor. Yetkililer, son derece modern tesislerde yüksek kalitede üretim yapıldığını kaydediyor.

Bu arada Genç Moda Günleri’ne katılan firma temsilcilerine ve ziyaretçilere Kahramanmaraş’ta imal edilen ahududu şerbeti ikram edildi. Yarında devam edecek olan Genç Moda Günleri, yeni iş bağlantısı sağlanması açısından önem taşıyor. (www.kanal46.tv)