TÜMSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Adnan Toprak; “Bu yıl iftar çadırlarının dışına çıkarak aileleri ziyaret edip onlarla iftar yapacağız” dedi.  


Tüm Sanayici ve işadamları derneği(TÜMSİAD) Kahramanmaraş Şube Başkanı Adnan Toprak bu yıl yapacakları ramazan faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu. 4 yıldan bu yana gerçekleştirdikleri iftar çadırından farklı bir konsept uygulayacaklarını söyleyen Toprak, şunları kaydetti; “Biz TÜMSİAD olarak 2009 yılından bu yana yapmış olduğumuz iftar çadırı projesini bu yıl farklı bir yapıya büründürdük. Biz iftar çadırı projesiyle şehrimizde bir ilki başlatmıştık ve bu projenin kendi alanında çok iyi bir örnek teşkil ettiğini bu yıl şehrimizdeki diğer kurumların da iftar çadırı projesine yönelmesiyle anlayabiliyoruz. Biz 4 yıl boyunca gerçekleştirmiş olduğumuz iftar çadırı projesiyle çok olumlu tepkiler aldık ve her zaman şu düşünce ile hareket ettik; derneğimiz her ne kadar ekonomi alanında faaliyet gösteren bir kurum olsa da yaşadığı toplumla bağlarını koparmayan her platformda onlarla birlikte olmaya gayret eden bir sosyal yapımız olduğu olduğunu unutmadık.”  


 HER GÜN BİR AİLENİN MİSAFİRİ OLACAĞIZ 


Bu yıl belirlenen aileleri tek tek ziyaret ederek onlarla iftar yapacaklarını dile getiren Toprak;“İftar çadırı projesiyle alakalı başarı ve mutlulukla geçen 4 yılın ardından yapmış olduğumuz istişareler sonucu bu yıl ramazan çadırı projesinin konseptini değiştirdik. Bu değişikliğin en önemli nedeni bizim iftar çadırımızda geçirdiğimiz 4 yılda halkımızla çeşitli zamanlarda fikir alışverişinde bulunma fırsatımız oldu. Halkımızın biz evlerimize misafir alamıyoruz. Ramazan’ın bereketini evimizdeki sofralarımızda misafir alarak yaşayamıyoruz gibi serzenişleri oldu. Bizim bu kararı almamızdaki en büyük neden bu oldu. Bu yıl ki gerçekleştireceğimiz çalışma ile hizmet alanımızı daha da genişleterek yani tüm şehre yayarak halkımızın evlerinde birlikte iftar edelim. İşadamlarımız, üyelerimiz bu sene halkımızın evlerine misafir olsun. Bu yıl Bu titizlikle yapılan araştırmalar sonucu tespit edilen yetim, dul, hasta, çaresiz ve yoksul insanlarımızın evlerinde iftar edeceğiz. Bu etkinliğimiz ramazan ayının sonuna kadar devam edecek. Her gün ekipler halinde evlerde zaman zaman da ailelerin de katılacağı iftarlar düzenlenecek. Yapılan bu etkinlikle hem sofralarını misafir alamayan insanlarımızın sofralarına misafir olacağız hem de insanlarımızın sofralarına katkıda bulunacağız. Biz inanıyoruz ki bu proje de yerinde bir proje olacak ve diğer kurum ve kuruluşlarımıza da örnek teşkil edeceğine inanıyorum. Bu vesileyle Tüm halkımızın Mübarek Ramazan ayını tebrik ediyor ülkemize, milletimize, şehrimize bolluk bereket ve hayırlar getirmesini diliyorum” şeklinde konuştu.