2014 yılında dünya çapında 1 trilyon 500 milyar dolar olan e-ticaret hacminin bu yıl 1 trilyon 700 milyar dolara yükselmesi bekleniyor.


Teknoloji alanındaki hızlı gelişmelerin yardımıyla Türkiye'de ve dünyada internet üzerinden ürün alım-satımının artması, elektronik ticaret hacmini önemli ölçüde yükseltti. İstatistiklere göre, geçen yıl dünya çapında 1 trilyon 500 milyar dolarlık e-ticaret yapıldı.
Çin ve ABD, 2014 yılında dünya çapında e-ticaret faaliyetlerinin yüzde 55'ini gerçekleştirdi. E-ticaret hacminin 2015 yılında dünya çapında 1 trilyon 700 milyar dolara yükselmesi bekleniyor. Yapılan araştırmalar 12 milyondan fazla kişinin e-ticareti kullandığı Türkiye'de e-ticaret firmalarının bireysel tüketicilere yönelik satışlarının 20 milyar liraya yaklaşması, e-ticaretin daha da büyüyeceğini gösteriyor. Rekabet artıyor, alternatif yöntemler öne çıkacak Uzmanlar, internet kullanıcı sayısının 45 milyona yaklaştığı Türkiye'de genç nüfusun e-ticaret için önemli bir potansiyel olduğuna dikkat çekiyor. Genç nüfus potansiyeli ile birlikte önemli bir ivme yakalayan e-ticaretin genç nüfus avantajı, gelişmiş finansal ve lojistik alt yapı ile birlikte toplam perakende içindeki oranının yükseleceği tahmin ediliyor.
Türkiye'de e-ticaret yatırımlarının son yıllarda hızla artması ve yeni oyuncuların da pazara girmesi rekabet çıtasını yükseltti. Büyük potansiyel barındıran e-ticaret sektöründe online mağazası olmayan markaların e-ticaret yatırımlarının yanı sıra küçük ve orta ölçekli siteler ile bireysel satıcılar da yer almaya başladı.
(İHA)