Kahramanmaraş’ta Kuyumcularda Yeni Hareketlilik! Gümüşe Talep Arttı

Dulkadiroğlu’nda Yarım Asırlık Köprü Yerini Modern Ulaşım Yatırımına Bırakıyor
Dulkadiroğlu’nda Yarım Asırlık Köprü Yerini Modern Ulaşım Yatırımına Bırakıyor
İçeriği Görüntüle

Kahramanmaraş’ta son aylarda yükseliş trendine giren değerli metaller, yatırımcıların odağında kalmaya devam ediyor. Altın fiyatlarındaki gerilemenin ardından gümüş piyasasında da dikkat çeken hareketlilikler yaşanıyor.

Kentte geçtiğimiz yılın son çeyreğinde yükselişe geçen altın ve gümüş, yeni haftanın ilk işlem gününde de yakından takip ediliyor. Güncel piyasa verilerine göre gümüşün gram fiyatı 88,15 TL seviyelerinden işlem görüyor.

Altın Geriledi, Gözler Gümüşe Çevrildi
Türkiye genelinde son dönemde rekor seviyeleri gören altın fiyatlarındaki düşüşün ardından, gözler bir diğer değerli maden olan gümüşe çevrildi. Yatırımcısının uzun süredir hareketlilik beklediği gümüşün ons fiyatı, küresel piyasalarda şu sıralar 58,34 dolar bandında alıcı buluyor.

Kahramanmaraş’ta Gümüş 88 TL Seviyesinde
Kahramanmaraş’ta altın fiyatlarında yaşanan geri çekilme, gümüş piyasasını hareketlendirdi. 2026 yılının ilk yarısı itibarıyla hem altın hem gümüş tasarruf sahiplerinin odak noktası haline gelmiş durumda. Özellikle gümüşün gram fiyatında 88,15 TL gibi kritik bir eşikte bulunması, halk arasında "fakirin altını" olarak nitelendirilen bu madenin Kahramanmaraşlı vatandaşlar için güçlü bir alternatif yatırım aracına dönüştüğünü gösteriyor.

“Fakirin Altını” Yatırımcının Yeni Gözdesi Oldu
Altın fiyatlarındaki gevşemeye paralel olarak yön arayışını sürdüren gümüş, yerel piyasada da yoğun ilgi görüyor. Kahramanmaraş serbest piyasasında gümüşün ons fiyatı 59 dolar seviyelerinden işlem görürken, gramı ise 88,15 TL’den el değiştiriyor.

Kahramanmaraş’ın tarihi Dulkadiroğlu ilçesinde yer alan Tarihi Kapalı Çarşı esnafı ve birikimlerini değerlendirmek isteyen vatandaşlar, kuyumculardaki fiyat değişimlerini anlık olarak takip ediyor. Altındaki düşüşü değerlendiren Maraşlı yatırımcılar, gümüşün sunduğu bu hareketliliği yeni bir fırsat kapısı olarak görüyor.