Kahramanmaraş İstiklalspor Kulüp Başkanı Ahmet Gaffar Akarca, 1461 Trabzon Futbol Kulübü karşısında alınan 2-0'lık mağlubiyetin ardından çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Maçın sonucundan ziyade, camia içinde yaşanan sorunlara ve yönetime yönelik eleştirilere değinen Akarca, şehirdeki algı yönetiminden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
YÖNETİMDEN TARAFTARA SERT MESAJ
Başkan Ahmet Gaffar Akarca, konuşmasına, “Bu konuşmada geride bıraktığımız maçın skorundan bağımsız olarak konuşmak istiyorum. Bunu özellikle vurguluyorum” diyerek başladı.
Takımın 3 puandan çok daha fazlasını kaybettiğini belirten Akarca, geçen sezon boyunca taraftarların tüm taleplerini karşılamalarına rağmen, özellikle son deplasman maçında yaşananlara dikkat çekti.
Ulaşım, bilet, kumanya gibi tüm imkanları sunmalarına rağmen, ek talepleri karşılayamadıkları için deplasmana gelmeyen taraftarlara sitem etti ve bu durumun böyle devam etmeyeceğini belirtti.
DÜŞMAN KENDİMİZİZ
Akarca, yönetimin ve kendisinin yol haritasını tekrar belirlemek üzere bu hafta içinde bir araya geleceğini açıkladı.
Şehirdeki destek veren insan sayısının azaldığını ve verilen desteğin düştüğünü üzülerek gördüklerini ifade eden Akarca, “Tarihinde ilk kez yer aldığı ligde iki branşta şampiyon olan bir kulübün ve o yönetimin şehirden çok daha fazla kredi ve hoşgörü görmesini beklerdim” dedi.
Yaratılan olumsuz kamuoyunun ve algı operasyonlarının kendilerini derinden yaraladığını dile getiren Akarca, “Maalesef bu şehirde bu hazımsızlık, bu kıskançlık olduğu sürece bizim bizden başka düşmana ihtiyacımız yok” şeklinde sert bir ifade kullandı.
Bu durumun, şehrin kendi düşmanlığının kendine yetmesi olarak değerlendiren başkan, radikal çözümlerin yolda olduğunu, hatta olağanüstü kongre kararı alabileceklerini söyledi.

ŞEHRİN VEFA BORCU YOK!
Akarca, "Tekrar ediyorum, keşke bu şehir bizim gibi bir avuç insanı daha çok bağrına bassaydı" diyerek sitemlerine devam etti. Şehirden gereken desteği ve sevgiyi göremediklerini belirten başkan, bunun sebebini bilmediğini ancak üzüntü duyduğunu vurguladı.
Maddi ve manevi olarak elini taşın altına koyan bir avuç insanın değerinin bilinmediğini belirten Akarca, "Bu hafta özellikle kamuoyunda oluşan olaylar, konuşulanlar, algılar bizlere şevk vermek yerine tam tersi bizlerin önünü kesmeye çalışan büyük bir zihniyetin olduğunu görüyorum" dedi.
SON KARAR TARAFTARA AİT
Maçla ilgili olarak rakip takımı tebrik eden Akarca, son sözlerinde ise taraftarlara ve kamuoyuna gönderme yaptı.
“Hoşgörü beklemiyorum. Maalesef hoşgörülü bir camia değiliz, sabırlı bir şehrimiz hiç yok” ifadelerini kullanan Akarca, yapılanları çabuk unutan bir şehirde yaşadıklarını söyledi.
Sadece 3 ay önce şampiyonluk coşkusu yaşayan bir takımın ve yönetiminin bu kadar kısa sürede vicdansızca eleştirilebildiğini belirten başkan Akarca, "En iyisi, ben bu durumu o vicdansız insanlara bırakıyorum" diyerek sözlerini noktaladı.