Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nı başarıyla icra etti. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen oturuma, Meclis Başkan Vekili Mehmet Beşen başkanlık etti. Gündemde yer alan toplam 24 madde, yetkili komisyonların sunduğu raporlar çerçevesinde meclis üyeleri tarafından detaylıca ele alındı ve karara bağlandı. Bu toplantıda önemli yatırım ve idari kararlar onaylandı.

Kırsalın ulaşım çilesi bitiyor: Büyükşehir, Elbistan'da 11 km asfalt serimi rahat nefes aldırdı
Kırsalın ulaşım çilesi bitiyor: Büyükşehir, Elbistan'da 11 km asfalt serimi rahat nefes aldırdı
İçeriği Görüntüle

HİZMET ENVANTERİNE ZİNCİRLEME TAKVİYE

Toplantıda alınan kritik kararlardan biri, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığının hizmet kapasitesini güçlendirmeye yönelik oldu. Kentin yangın ve afetlere müdahale kabiliyetini yükseltmek amacıyla, 4 adet merdivenli itfaiye aracı, 1 adet arazöz ve 2 adet pikap alımına onay verildi. Bu yeni araçların filoya katılmasıyla, itfaiye teşkilatının ekipman donanımı belirgin bir şekilde artırılacak. Belediye, bu hamleyle yangın ve diğer acil durumlara daha çevik ve etkin bir şekilde müdahale etmeyi hedefliyor.

SAHİPSİZ HAYVANLARI KORUMA BİRLİĞİ ÜYELERİ BELİRLENDİ

Meclis, ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Kahramanmaraş Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği'nin meclisine üye seçimini gerçekleştirdi. Yapılan oylama neticesinde, Birlik Meclis Üyeleri şu isimlerden oluştu: Mehmet Beşen, Şems Sezal, Ökkeş Kar, Güleser Keleş Ermurat, Fatih Yıldız, Ömer Özberk, Mehmet Topal, Tuba Özdemir, Selahattin Parlak, Yaşar Yıldız ve Sezer Selim Genel. Bu üyeler, kentteki sahipsiz hayvanların korunması ve refahı adına önemli bir misyon üstlenecek.