Kültür ve Turizm Bakanlığı, merkez ve taşra birimlerinde görevlendirmek üzere 502 sözleşmeli personel alacağını açıkladı. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi uyarınca yapılacak alımlarda, adaylar yazılı veya sözlü sınav stresi yaşamadan KPSS puan üstünlüğüyle iş sahibi olacak.

KAHRAMANMARAŞ İÇİN 6 KONTENJAN AYRILDI

Bakanlık, Kahramanmaraş’taki birimlerde görevlendirilmek üzere 6 kişilik kadro belirledi. İhtiyaç duyulan pozisyonlar ve şartlar şöyle sıralandı:

Kahramanmaraş’ta Hayvan Kurtarma: Moloz Altında Kalan Kediye İtfaiye Eli
Kahramanmaraş’ta Hayvan Kurtarma: Moloz Altında Kalan Kediye İtfaiye Eli
İçeriği Görüntüle
  • Büro Personeli: 2 kişi (Lisans mezunu, 2024 KPSSP3 puan türünden en az 60 puan).

  • Destek Personeli (Erkek): 3 kişi (Lise mezunu, 2024 KPSSP94 puan türünden en az 60 puan).

  • Destek Personeli (Kadın): 1 kişi (Lise mezunu, 2024 KPSSP94 puan türünden en az 60 puan).

BAŞVURULAR SADECE E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILACAK

Adaylar, başvuru işlemlerini 15 Haziran 2026 ile 29 Haziran 2026 tarihleri arasında tamamlayacak. Bakanlık, şahsen veya posta ile yapılan hiçbir başvuruyu işleme almayacak. Başvurular, sadece e-Devlet şifresiyle girilen "Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım" adresi üzerinden çevrim içi gerçekleştirilecek.

YERLEŞTİRMELER KPSS PUANINA GÖRE ŞEKİLLENECEK

Bakanlık, personel alım sürecinde mülakat veya sınav uygulamayacak. Adayların 2024 KPSS puanları, yerleştirme sürecinde tek belirleyici olacak. KPSS puanlarının eşit olması halinde; önce mezuniyet tarihi daha eski olan, yaş kriteri küçük olan adaylara öncelik tanınacak.