Son dakika bilgisine göre ise katil zanlısını ateş ederek yakalanmasını sağlayan Av Bayisi Sahibi Alper P.’nin gözaltına alınıp adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi!

Kanal 46 istihbarat şefi Furkan Tuğrul, katil zanlısının izini sürerek birbirinden önemli bilgilere ulaştı.

Edinilen bilgilere göre; Antalya’da 23 Kasım günü arkadaşı Suriye uyruklu Muhammed G. İle otomobil parasını almak için Aykut Çakal’ı boğarak öldürüp toprağa gömdükten sonra kaçan katil zanlısı Muhammet Karataş’ın olay anından iki üç gün önce Kahramanmaraş’a geldiği öğrenildi.


KATİL 2-3 GÜN ÖNCE GELMİŞ
Antalya’da arkadaşı Muhammed G. İle işlediği vahşi cinayetin ardından Muhammed G. Tutuklanıp cezaevine gönderilirken, Antalya’dan kaçan katil zanlısı Muhammet Karataş ise sırasıyla Isparta, İzmir ve Hatay'a gittiği belirlendi. Kahramanmaraş’taki olaydan 2-3 gün önce de Gaziantep üzerinden özel bir araçla Kahramanmaraş’a geldiği tespit edilen katil zanlısının Kahramanmaraş’ta olduğu polis ekiplerince istihbaratının alındığı ve katil zanlısının yakalanması için ekiplerin çalışma yaptığı öğrenildi.


OLAYDAN BİR GÜN ÖNCE LAHMACUN SİPARİŞ ETMİŞ
Olaydan bir gün önce Çarşamba günü akşamı Milli Egemenlik Caddesi üzerinde bulunan bir lokantadan lahmacun sipariş ettiğini öğrenen polis, katil zanlısının nerede kaldığını tam belirlemek için çalışma yaparken, polis 3 Aralık Perşembe saat 11.00 sıralarında şahsın bir otelde kaldığını tespit etti. O anda olay yerine yakın olan Polis Memuru Barış Göl’ün diğer polis memuruyla irtibata geçtikten hızla söz konusu otele geçmek için hareket ettiği öğrenildi.


MERDİVEN BOŞLUĞUNDAN RESEPSİYONA ATEŞ AÇMIŞ
Şehit Polis Memuru Burak Göl ile birlikte yanında bulunan aynı şubeden görev arkadaşı, zanlıyı soruşturmak ve gözaltına almak için otele giriş yaptığı, zanlının ise hafif penceresi açık odasında otele giriş çıkışları takip ettiği tahmin edildi. Polislerin otele girmesinin ardından merdiven boşluğundan gelerek resepsiyonda bulunan polis memurlarına ateş açan Muhammet Karataş, biri ağır iki polis memurunu yaraladıktan sonra olay yerinden hızla kaçtı.


OTEL ABLUKAYA ALINMIŞTI
Olaydan kısa bir süre sonra oteli ve çevresini ablukaya alan Kahramanmaraş Özel Hareket Timleri otele giriş yaparak, zanlının kaldığı odaya baskın düzenledi. Zanlının Kahramanmaraş’ta arkadaşı olarak S.Ç isimli irtibatta olduğu da öğrenilirken, zanlı tabancasıyla birlikte olay yerinden kaçtı.
Mavi Kot pantolon ve kahverengi kazağıyla olay yerinden Piazza istikametine doğru kaçan zanlının, tekrar Ulucami tarafına yöneldiği ve ulucami mevkiine geldiğinde kıyafetlerinin değiştirildiği öğrenildi. Katil zanlısının kıyafetlerinin nerede ve nasıl değiştirdiği polis tarafından araştırılırken, mermi almak için av bayisi soran katil zanlısının ulu cami mevkiinden köy garajları istikametine doğru yaya olarak gittiği öne sürüldü.


AV BAYİSİ SAHİBİ TANIYINCA SİLAHINA SARILDI
Köy Garajlarında bulunan iki av bayisinden önce birine giden ve kapıdan geri dönerek diğerine yönelen Muhammet Karataş’ın Av Bayisine girerek 7.65 mm çapında mermi satın almak istediğini söylediği öğrenildi. Av bayisinde mermi satın almayı bekleyen, ruhsatı olmadığı için de alamayan Katil zanlısını tanıyan Av Bayisi Sahibi Alper P. Zanlının kaçmaya çalışmasının ardından zanlıyı durdurmak için iki el ateş ettiği ve birinin zanlıya isabet ettiği öne sürüldü.


ZANLI GİYSİLERİNİ NE ZAMAN DEĞİŞTİRDİ
Katil zanlısı Muhammet Karataş’ın yere düşmesinin ardından olay yerine intikal eden polislerin ise zanlıyı yakalayarak tutukladı. Sosyal medya ve haber ajanslarında geçen görüntülere göre, siyah kont pantolon ve siyah montla yakalanan katil zanlısı Muhammet Karataş’ın yerde polislerin kontrolünde yattığı görüldü.


ZANLI AMELİYAT SONRASI ÖLDÜ
Yaralı olarak yakalanan katil zanlısı Muhammet Karataş, olay yerine gelen ambulansla Kahramanmaraş Devlet Hastanesi Yörük Selim Ek Binasına getirildi. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı hastanede ameliyata alınan Katil Zanlısı Karataş’ın ameliyatın ardından hızlı gelişen komplikasyon sonucu yaşamını yitirdiği öğrenildi.

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI!
Son dakika bilgisine göre ise, katil zanlısını vurarak yaralayan Av Bayisi Sahibi Alper P.’nin gözaltına alındığı, Cumhuriyet Başsavcılığınca alınan ifadesinin ardından tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildiği öğrenildi. Nöbetçi mahkeme ise Av Bayisi Alper P'yi adli kontrol şartıyla serbest bıraktığı bilgisine ulaşıldı! Ayrıca Alper P.’nin emekli polis memuru oğlu olduğu ve babasını bir trafik kazasında kaybettiği öğrenildi! 

Teşkilatımızın ve Aziz Milletimizin Başı Sağolsun