ABD'li yayın kuruluşu Wall Street Journal, geçtiğimiz gün yayınladığı özel haberinde, dünyayı bir yıldan fazla süredir etkisi altına alan koronavirüs salgınının ilk kaynağının Vuhan'da bulunan bir laboratuvar olduğunu söylemişti.

ABD istihbaratına ait gizli bir rapora dayandırdığı haberinde WSJ, Kasım 2019'da Vuhan laboratuvarında çalışan 3 araştırmacının virüs ve mevsimsel grip belirtilerine benzer şikayetlerle hastalanıp hastaneye başvurduğunu öne sürmüş, Çinli yetkililer ise bu söylentilerin doğruluğunu tamamen reddetmişti.

VİRÜS 2012'DE ORTAYA ÇIKTI İDDİASI

WSJ, yeni haberinde, koronavirüsün izinin 2012 yılına kadar sürüldüğünü iddia etti.

Güneybatı Çin'de bulunan terk edilmiş bir bakır madeninde yuvalanmış yarasaların dışkısında, dünya üzerinde pandemiye neden olan koronavirüse genetik olarak en çok benzeyen türde bir virüs bulunduğunu söyleyen WSJ, bu iddiasını destekleyecek başka detaylara da yer verdi.

TERK EDİLMİŞ MADENDEN YAYILDI

Nisan 2012'de, terk edilmiş bakır madenine, yarasaların neden olduğu kirliliği temizlemek üzere giden 6 madencinin gize4mli bir hastalık nedeniyle aniden hastalandığına ve 3'ünün öldüğüne dikkat çeken WSJ, Çinli bilim insanlarının o tarihten itibaren bu virüse aşina olduğunu söyledi.