Altında katman katman uygarlık barındıran, doğaya kucak açan, yeşili ile Karadeniz, Mavisi ile Akdeniz’i andıran Kahramanmaraş, Turizm pastasını genişletmek adına bünyesindeki müteşebbisler sayesinde daha çok pay alacak. Dönemin valisi tarafından bir ısrar ile Başkonuş yaylasını şehrin cennetten bir köşesine çeviren ve yayla Turizmi açısından parmakla gösterilen bir yer haline getiren İşletme Sahibi Serdar Erdoğanyılmaz, bu başyapıtı, EMİT Turizm Fuarında anlatma imkanı buldu.
YAYLA TURİZMİ AÇISINDAN ÖNEMLİ
Şehrin serisinden uzak tamamen doğa ile baş başa, bungalov evlerinin bulunduğu alana, her yıl onlarca yerli ve yabancı turist geliyor. Grup organizasyonları için bire bir yer olan Başkanoşu yaylasına her gün onlarca kafile otobüsü gelerek ziyaret ediyor.
Başyapıtı TV 8 İNT ekranlarında yayınlanan, “Şehirde Gündem” programına katılarak anlatan Serdar Erdoğanyılmaz: “Başkonuş yaylasını anlatabilmem için ilk önce Kahramanmaraş’ anlatmam gerek. Kahramanmaraş Akdeniz’in saklı olan bir şehirdir. Adı üstünde saklı cennet. Başkonuş’ta bu saklı cennetin başköşesidir. Kahramanmaraş’ı genelde doğuda veya Güneydoğu Anadolu da zannedenler, Kahramanmaraş’ın bir Akdeniz kenti olduğunu bilmiyorlar. Özellikle onu tanıtmaya çalışıyoruz. Turizm bizim asıl alanımız değil ama dönemin valisinin ısrarı üzerine Turizm sektörünü başlamış olduk. Ama iyiki başlamışım. Doğa ile iç içe, bir sektör. Bu sektörün içinde olmaktan da mutluluk duyuyorum”