Onikişubat’tan Elbistan’a, Dulkadiroğlu’ndan Afşin’e kadar Kahramanmaraş genelindeki on binlerce emekli vatandaşın beklediği haber Ankara’dan geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Ramazan Bayramı öncesinde emekli aylıkları ile bayram ikramiyelerinin eş zamanlı olarak hesaplara yatırılacağını duyurdu. Bakan Işıkhan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, ödemelerin 14 Mart ile 19 Mart tarihleri arasında tamamlanacağını belirtti.
Bakan Işıkhan açıklamasında, "Ülkemizin emektarları kıymetli emeklilerimiz ve aileleri için ödemelerin hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullanarak Kahramanmaraşlı vatandaşların bayram hazırlıklarına katkı sunmayı hedeflediklerini vurguladı.
SSK (4A) KAPSAMINDAKİ EMEKLİLERİN ÖDEME GÜNLERİ
SSK üzerinden emekli olan vatandaşlar, normal ödeme günlerine göre şu tarihlerde paralarını bankamatiklerden çekebilecek:
-
17, 18, 19 ve 20 Mart tarihlerinde maaş alanlar: 14 Mart 2026
-
21, 22 ve 23 Mart tarihlerinde maaş alanlar: 15 Mart 2026
-
24, 25 ve 26 Mart tarihlerinde maaş alanlar: 16 Mart 2026
BAĞ-KUR (4B) KAPSAMINDAKİ EMEKLİLERİN ÖDEME TAKVİMİ
Kendi nam ve hesabına çalışan Kahramanmaraşlı esnaf ve çiftçi emeklileri için ödeme planı şu şekilde belirlendi:
-
25 ve 26 Mart tarihinde ödemesi olanlar: 17 Mart 2026
-
27 ve 28 Mart tarihinde ödemesi olanlar: 18 Mart 2026
EMEKLİ SANDIĞI (4C) VE BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDEMELERİ
Memur emeklisi olan vatandaşlar ile dul ve yetim aylığı alan hak sahiplerinin Ramazan Bayramı ikramiyeleri tek seferde yatacak. Kamu görevinden emekli olan Kahramanmaraşlıların ikramiye ödemeleri 19 Mart 2026 tarihinde hesaplarında olacak.
Bu düzenleme ile Kahramanmaraş’taki çarşı ve pazarlarda bayram alışverişinin hareketlenmesi bekleniyor. Vatandaşlar, ödemelerini anlaşmalı bankaların şubelerinden veya ATM’lerinden tahsil edebilecek.




