Devlet tahvili, hazine bonosu ve Hazine tarafından kurulan varlık kiralama şirketlerince ihraç edilen kira sertifikalarından elde edilen kazançlara uygulanan yüzde sıfır stopaj avantajı, 30 Haziran 2026’ya kadar uzatıldı.

Kahramanmaraş'a uzanan DEAŞ operasyonu: 170 yakalama
Kahramanmaraş'a uzanan DEAŞ operasyonu: 170 yakalama
İçeriği Görüntüle

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girerken, düzenleme Kahramanmaraş’taki bireysel yatırımcılar, esnaf ve tasarruf sahipleri için önemli bir vergi avantajı sağlamaya devam edecek.

Buna göre Kahramanmaraş’ta devlet tahvili, hazine bonosu veya Hazine destekli kira sertifikalarına yatırım yapan vatandaşlar, bu kıymetlerden elde ettikleri gelirler üzerinden herhangi bir stopaj vergisi ödemeyecek.

Özellikle 1 Ocak – 30 Haziran 2026 döneminde iktisap edilecek söz konusu yatırım araçlarından sağlanacak kazançlarda da sıfır stopaj uygulaması geçerli olacak.