Kahramanmaraş'ta sıcak havanın etkisinden korunmak için suya giren bir kişi, yaşanan talihsiz olayın ardından yaşamını yitirdi. Onikişubat ilçesinde meydana gelen olay, bölgede büyük üzüntü yarattı. Ekiplerin yoğun çabasıyla sudan çıkarılan vatandaş, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
CEYHAN KÖPRÜSÜ ALTINDA FACİA
Olay, 19 Temmuz 2026 tarihinde öğle saatlerinde Onikişubat ilçesine bağlı Kılavuzlu Mahallesi'nde bulunan Batı Çevre Yolu üzerindeki Ceyhan Köprüsü çevresinde yaşandı. İddiaya göre, etkisini artıran sıcak hava nedeniyle serinlemek isteyen ve kimliği henüz açıklanmayan bir kişi suya girdi.
Bir süre sonra suyun içinde güçlük yaşamaya başlayan kişiyi fark eden çevredeki vatandaşlar durumu vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.
ARAMA KURTARMA EKİPLERİ BÖLGEYE SEVK EDİLDİ
İhbarın ardından sağlık ekiplerinin yanı sıra AFAD, AKUT ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesindeki su altı arama kurtarma ekipleri olay yerine yönlendirildi.
Bölgede geniş çaplı çalışma başlatan ekipler, su altında ve çevresinde detaylı arama gerçekleştirdi. Yaklaşık bir saat süren çalışmaların ardından dalgıçlar, kaybolan kişiyi suya girdiği noktanın yaklaşık 10 metre ilerisinde tespit etti.
HASTANEDE YAŞAM SAVAŞINI KAYBETTİ
Sudan çıkarılan vatandaşa sağlık görevlileri ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Ardından ambulansla Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülen kişi, doktorların tüm çabasına rağmen hayatını kaybetti.
Olayın ardından bölgede inceleme yapan ekipler, hayatını kaybeden kişinin kimliğini netleştirmek ve olayın ayrıntılarını ortaya çıkarmak için çalışma başlattı.
Next



