Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem sonrası hızla yükselen yeni yaşam alanlarının önemli bir aşamasına tanıklık etmek için Kasım ayında Kahramanmaraş'a geliyor. AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Burak Gül, gerçekleştirdikleri İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı açıklama ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, deprem bölgesinde inşa edilen 400.000'inci konutun teslim törenine katılacağını duyurdu.

SİYASETİN BİRLİK MESAJI YENİ DÖNEMİN YOL HARİTASINI ÇİZDİ

AK Parti'nin yeni dönemdeki çalışma stratejilerini değerlendirmek ve teşkilat içi ahengi pekiştirmek amacıyla düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde yapıldı. Toplantıya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, bölge milletvekilleri, belediye başkanları ve partinin çok sayıda aktif üyesi katılım sağladı.

Depremde yıkılan Penta Park Sitesi davasında yeni gelişme: Mağdurlardan 'beton kalitesi çok kötüydü' iddiası
Depremde yıkılan Penta Park Sitesi davasında yeni gelişme: Mağdurlardan 'beton kalitesi çok kötüydü' iddiası
İçeriği Görüntüle

"YENİDEN İNŞA VE İHYA SÜRECİ HİÇ DURMADAN İLERLİYOR"

İl Başkanı Burak Gül, toplantıda yaptığı kapsamlı konuşmada, Kahramanmaraş'ta "asrın felaketi" sonrasında yürütülen yeniden yapılanma hamlesine dair çarpıcı detaylar paylaştı. Gül, "Şehrimiz, büyük bir yeniden inşa ve ihya sürecine tanıklık ediyor. Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliği sayesinde, iki buçuk yıllık kısa bir sürede devasa ilerlemeler kaydettik. Dünya genelinde eşine az rastlanır bu büyük yapılanmayı, aziz milletimizin yüksek azmiyle başarılı bir şekilde sürdürüyoruz" sözleriyle sürecin kararlılığını vurguladı.

KONUT HEDEFİNDE SON VİRAJ: YIL SONUNA KADAR 75 BİN EV

Konut teslimatlarında gelinen son durumu aktaran Gül, umut veren sayıları da açıkladı. Gül, "Bugüne kadar Kahramanmaraş'ta 45 bin konutu hak sahiplerine teslim ettik. Yıl sonuna kadar bu sayıyı 75 bine ulaştırmayı hedefliyoruz" diyerek depremzedelerin kalıcı konutlarına kavuşma sürecindeki hızlanmayı gözler önüne serdi.

400.000'İNCİ ANAHTAR VE NİHAİ BAŞARI: SÖZLER YERİNİ BULUYOR

Başkan Gül, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Kasım ayında yapılacak törende, deprem bölgesindeki toplam 400.000'inci konutun teslim edileceğini belirterek, "Aralık ayının sonunda ise, toplamda 453 bin konutun teslimatı tamamlanmış olacak. 6 Şubat depremlerinin hemen ardından Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği 'Hiçbir depremzedemiz açıkta kalmayacak' sözünün nasıl gerçeğe dönüştüğüne hep birlikte şahitlik ediyoruz" şeklinde konuştu.