Kahramanmaraş kent genelinde iki farklı noktada orman yangını meydana geldi. Ekipler, Onikişubat ve Andırın ilçelerindeki alevlere havadan ve karadan hızlıca müdahale ederek örtü ve ağaç yangınlarını kontrol altına aldı.

ONİKİŞUBAT İLÇESİNDE ALEVLER HIZLA SÖNDÜRÜLDÜ
Onikişubat ilçesine bağlı Şekeroba Mahallesi sınırlarında yer alan ormanlık alanda saat 13.38 sıralarında yangın başladı. İhbarı alan Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, ilk müdahaleyi 17 dakika içinde gerçekleştirdi. Alevleri söndürmek amacıyla bölgeye 3 helikopter, 5 arazöz, 4 su ikmal aracı ve 1 dozer sevk ettiler. Söndürme ekipleri, yoğun koordinasyon sonucunda yangını saat 16.19 itibarıyla kontrol altına almayı başardı.

Kahramanmaraş'ta Motosiklet Sürücülerine Yeni Trafik Önlemleri
Kahramanmaraş'ta Motosiklet Sürücülerine Yeni Trafik Önlemleri
İçeriği Görüntüle

ANDIRIN İLÇESİNDEKİ YANGINA ZAMANINDA MÜDAHALE
Günün ikinci yangını Andırın ilçesi Yeşilyurt Mahallesi’ndeki ormanlık alanda saat 15.37’de belirdi. İhbar üzerine harekete geçen söndürme ekipleri, saat 15.55’te sahada çalışmaya başladı. Müdahale sürecinde 2 helikopter, 3 arazöz, 2 su ikmal aracı ve çok sayıda itfaiye personeli görev aldı. Ekipler, saat 16.33’te yangının yayılmasını engelledi ve alevleri tamamen kontrol altına aldı.

BÖLGELERDE SOĞUTMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Orman ekipleri, her iki ilçedeki yangın sahasında soğutma ve denetim faaliyetlerini sürdürüyor. Güvenlik güçleri ve yetkililer, yangınların çıkış nedenlerini tespit etmek amacıyla kapsamlı inceleme başlattı.

Kaynak: HABER MERKEZİ