Döngel Mağarası'nda Korkutan Kaza: 14 Yaşındaki Çocuk Mahsur Kaldı
Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde yer alan turistik Döngel Mağarası, bugün hareketli dakikalara sahne oldu. Mağara içinde gezintiye çıkan 14 yaşındaki bir çocuk, dengesini kaybederek yüksekten düştü. Düşmenin etkisiyle yaralanan ve hareket edemez hale gelen talihsiz çocuk, mağaranın sarp yapısı nedeniyle içeride mahsur kaldı.

Ekipler Alarm Durumuna Geçti
Çevredeki vatandaşların durumu fark etmesi üzerine, saat 13.10 sularında Kahramanmaraş 112 Acil Çağrı Merkezi'ne acil yardım ihbarı yapıldı. Gelen bildirim neticesinde bölgede adeta zamanla yarış başladı. Olay yerine vakit kaybetmeksizin Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), jandarma ve sağlık görevlilerinden oluşan uzman arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

Zorlu Noktadan Sağ Olarak Kurtarıldı
Mağaranın engebeli ve zorlu şartlarında yürütülen kurtarma operasyonunda ekipler tam bir koordinasyon içinde hareket etti. Operasyona AFAD’dan 11 personel ve 2 araç, jandarma birimlerinden 3 personel ve 1 araç, sağlık ekiplerinden ise 3 uzman personel ile 1 ambulans katılım sağladı. AFAD'ın profesyonel yönetiminde gerçekleştirilen titiz çalışma meyvesini verdi ve yaralı çocuk mahsur kaldığı karanlık dehlizlerden başarılı bir şekilde gün ışığına çıkarıldı.

İlk Müdahale Mağara Çıkışında Yapıldı
Ekipler tarafından dikkatlice dışarı taşınan 14 yaşındaki çocuğa ilk tıbbi müdahale, hazır bekletilen sağlık ekiplerince olay yerinde gerçekleştirildi. Hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenilen yaralı çocuk, ileri tetkik ve tedavilerinin tamamlanması amacıyla ambulansla en yakın hastaneye sevk edilerek tedavi altına alındı. Yetkililer, kazanın meydana geliş şekliyle ilgili geniş çaplı bir inceleme başlattı.

Kahramanmaraş'ta ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıklarında yeni dönem! Yargıtay son noktayı koydu
Kahramanmaraş'ta ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıklarında yeni dönem! Yargıtay son noktayı koydu
İçeriği Görüntüle

15 Yaşş

Kaynak: haber merkezi