Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesindeki Savruk Şelalesi Kısık Vadisi mevkiinde serinlemek için Ceyhan Nehri’ne giren bir vatandaş, aniden yükselen su seviyesi nedeniyle akıntıya kapılarak gözden kayboldu. Ekipler, bölgede geniş çaplı arama başlattı.
HAVA SICAKLIĞINDAN BUNALDI, NEHİRDE KAYBOLDU
Onikişubat ilçesine bağlı Hacınınoğlu Mahallesi’nde yer alan Savruk Şelalesi Kısık Vadisi, trajik bir olaya sahne oldu. Sıcak havanın etkisinden kurtulmak isteyen M.B. isimli vatandaş, serinlemek amacıyla Ceyhan Nehri'nin sularına girdi. Bölgedeki su debisinin aniden yükselmesi ve akıntının hız kazanmasıyla birlikte M.B. bir anda sürüklenerek nehirde kayboldu. Çevredeki vatandaşların durumu yetkililere bildirmesiyle birlikte bölgeye hızla çok sayıda ekip sevk edildi.
ZORLU ARAZİDE YOĞUN KURTARMA OPERASYONU
İhbarın ardından bölgeye intikal eden Kahramanmaraş AFAD bünyesindeki 8 personel ve 2 araç, çalışmalara öncülük ediyor. Jandarma ekipleri 8 personel ve 1 araçla bölgede güvenlik önlemlerini alırken; sağlık ekipleri, UMKE ve itfaiye birimleri de 3'er personelle arama operasyonuna destek veriyor. Profesyonel kurtarma ekipleri, hem su yüzeyinde hem de nehrin kıyı hattında tarama faaliyetlerini sürdürüyor. Akıntının şiddetli ve suyun bulanık olması nedeniyle dalgıçlar ve arama personeli, operasyonu büyük bir dikkatle yürütüyor.
Next




