Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde düzenlenen kapsamlı operasyonda, silah ve mühimmat kaçakçılığı yapan 55 kişi gözaltına alındı.

Kahramanmaraş’ta evlilik hayali kuranlara bir kötü haber daha! Bir de bu çıktı Kahramanmaraş’ta evlilik hayali kuranlara bir kötü haber daha! Bir de bu çıktı

OPERASYONDA 16 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı, Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda silah ve mühimmat kaçakçılığına yönelik geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirdi. Kahramanmaraş, Hatay ve Malatya illerinde, örgütlü şekilde silah kaçakçılığı yapan 55 kişiye yönelik eş zamanlı operasyon yapıldı. Yapılan operasyon sonucunda, 16 şüpheli, silah satın alma ve örgüt üyeliği suçlarından gözaltına alındı.

OPERASYONDA ELE GEÇİRİLENLER

Operasyon kapsamında yapılan aramalarda büyük miktarda kaçak silah ve mühimmat ele geçirildi. Yakalananlar arasında; 25 ruhsatsız tabanca, 25 ruhsatsız av tüfeği, 1 makineli tabanca, 8 kurusıkı tabanca, 6.104 adet tabanca fişeği, 354 adet av tüfeği fişeği, 13 tabanca şarjörü, 3 kalaşnikof şarjörü, 5 bıçak, 125 gram kubar esrar ve 1 balistik yelek bulundu.

TUTUKLAMALAR GERÇEKLEŞTİ

Adliyeye sevk edilen 16 şüpheliden 10'u tutuklanırken, 3 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer 3 şüpheli hakkında ise adli işlemler sürdürülüyor.

KAÇAKÇILIĞA KARŞI SIKILAŞAN TEDBİRLER

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı ve Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı, silah ve mühimmat kaçakçılığını önlemeye yönelik operasyonlarını sürdürürken, toplum güvenliğini tehdit eden bu tür suçlara karşı mücadelelerini kararlılıkla devam ettireceklerini açıkladı.