Kahramanmaraş’ta iş arayanlara yönelik yeni bir istihdam kapısı daha açılıyor. Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Valilik ve tüm ilçe kaymakamlıklarının iş birliğiyle 2.000 kişilik Toplum Yararına Program (TYP) hayata geçiriliyor.
BAŞVURULAR 19 HAZİRAN'DA BAŞLIYOR
Programa katılmak isteyen Kahramanmaraşlılar, 19 Haziran - 23 Haziran 2025 tarihleri arasında başvuru yapabilecek. Başvurular e-Devlet, ALO 170, İŞKUR e-şube ve il/ilçe hizmet merkezleri aracılığıyla kabul edilecek. Başvuru süresi yalnızca 5 gün süreceği için adayların hızlı hareket etmesi gerekiyor.
KURA 26 HAZİRAN'DA ÇEKİLECEK
Başvuru yapan adaylar arasından işe alınacak kişiler, 26 Haziran 2025 Perşembe günü noter huzurunda yapılacak kura ile belirlenecek. Kurada adı çıkanlar, Kahramanmaraş genelindeki kamu kurumlarında görev alacak.
PROGRAM 6 AY SÜRECEK
TYP kapsamında istihdam edilecek kişiler, 01 Temmuz 2025 tarihinde görevlerine başlayacak. Programın süresi 31 Aralık 2025 tarihine kadar devam edecek. Kahramanmaraş genelinde geçici iş olanağı sunan bu uygulama, özellikle iş arayanlar için önemli bir destek sağlayacak.