Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, 66. Hükümet Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci ve Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Abdulkadir Polat ile birlikte Pazarcık ilçesinin Narlı Mahallesi’nde yürütülen “Kartalkaya Barajı Sulaması Yenileme Projesi” sahasında incelemelerde bulundu. Heyet, bölge tarımı için hayati önem taşıyan projenin imalat süreçlerini ve son durumunu yerinde değerlendirdi. İncelemelere AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Muhammed Burak Gül ile DSİ 20. Bölge Müdürü Kazım Doğru da eşlik etti.

6 MİLYAR TL’LİK DEV TARIM YATIRIMI

Toplam 6 milyar TL yatırım bedeline sahip olan proje, Kahramanmaraş’ın tarımsal altyapısını dönüştürmeyi hedefliyor. Çalışmalar tamamlandığında, yaklaşık 200 bin dekar verimli tarım arazisi modern sulama imkanlarına kavuşuyor. Şu an açık kanal sistemiyle sürdürülen sulama faaliyetlerinde yaşanan yüksek oranlı su kayıpları, bu dönüşümle birlikte sona eriyor. Proje, kapalı basınçlı sulama sistemi sayesinde suyu çok daha etkin ve planlı bir şekilde kullanmayı mümkün kılıyor.

Saha Ziyareti 3-2

SU KAYIPLARI BİTİYOR, VERİM ARTIYOR

Modern sulama altyapısı, tarımsal üretimde kalite ve verimliliği doğrudan etkiliyor. Açık kanallarda meydana gelen buharlaşma, sızma ve kaçak gibi su kayıplarının önüne geçen yeni sistem, üreticilerin su kullanım maliyetlerini düşürüyor. Çiftçiler, daha kontrollü sulama yaparak ürünlerinden maksimum verim elde etme fırsatı yakalıyor. Bu yatırım, bölgedeki tarımsal üretimi artırarak hem yerel hem de ulusal ekonomiye büyük katkı sunmayı amaçlıyor.

BAŞKAN GÖRGEL: “TARIMSAL GELECEĞİMİZ İÇİN STRATEJİK BİR ADIM”

Projeyi değerlendiren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, kentin güçlü tarımsal potansiyeline vurgu yaptı. Başkan Görgel, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kahramanmaraş, verimli topraklarıyla ülkemizin üretim merkezlerinden biri konumunda. Tarımsal sürdürülebilirlik için su kaynaklarımızı akılcı kullanmak zorundayız. Kartalkaya Barajı Sulama Yenileme Projesi, bu toprakların geleceğine yapılan çok stratejik bir yatırımdır. 6 milyar liralık bu dev bütçeyle çiftçilerimizin suya erişimini kolaylaştırıyoruz. Üretim maliyetlerini düşürüp çiftçimizin yüzünü güldürüyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde şehrimize kazandırılan bu değerli yatırım için başta Bakanlığımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Üreticimizi güçlendiren her projenin yanında yer almaya ve şehrimizi kalkındırmaya devam edeceğiz.”

Kahramanmaraşlılar IBAN’ları kontrol edin! 13 bin 878 TL hesaplarda
Kahramanmaraşlılar IBAN’ları kontrol edin! 13 bin 878 TL hesaplarda
İçeriği Görüntüle

Saha Ziyareti 5-2