İzmir’in Güzelbahçe ilçesinde yerel yönetim gündemi oldukça hareketli saatler yaşıyor. Görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Mustafa Günay’ın yerine gelecek ismi belirlemek üzere toplanacak olan Güzelbahçe Belediye Meclisi, yeni başkanvekilini bugün seçiyor. Belediye Hizmet Binası’nda gerçekleştirilecek olan olağanüstü toplantıda, ilçenin yeni yönetim sürecini şekillendirecek isim belli oluyor.
MEHMET EREN KİMDİR?
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) bünyesinde aktif siyaset yürüten Mehmet Eren, hem Güzelbahçe Belediye Meclisi’nde hem de İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görev alıyor. Yerel yönetim tecrübesiyle tanınan Eren, ilçenin idari yapısı içerisindeki çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Mustafa Günay’ın görevden uzaklaştırılmasının ardından süreçte ismi öne çıkan adaylar arasında yer alan Eren, bugün gerçekleştirilecek oylamanın odak noktalarından biri konumunda bulunuyor.
BAŞKANVEKİLLİĞİ SÜRECİ NASIL İŞLİYOR?
Belediye Başkanı Mustafa Günay hakkındaki soruşturma süreci ve sonrasındaki İçişleri Bakanlığı kararı, ilçede yeni bir dönemi başlattı. İzmir Valiliği, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 45. maddesi gereğince, meclisin yeni başkanvekilini seçmek üzere bugün saat 15.00’te toplanmasına karar verdi.
Siyasi kulislerde, Güzelbahçe Belediyesi’ndeki bu boşluğu doldurmak için Mehmet Eren’in yanı sıra Ayşe Akın ve Altan İnanç gibi isimler de partinin değerlendirdiği adaylar arasında yer alıyor. Seçimden çıkacak sonuç, yeni bir genel seçim veya atama süreci yaşanana dek ilçenin idari sorumluluğunu üstlenecek. Meclis üyelerinin kullanacağı oylar, Güzelbahçe’nin yakın gelecekteki yönetim anlayışını doğrudan belirleyecek.
Next





