Diyarbakır sivil toplumunun öncü isimlerinden Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi (DİTAM) eski Başkanı Mehmet Vural, 27 Şubat akşamı tedavi gördüğü hastanede kalp durması sonucu 72 yaşında hayata gözlerini yumdu.
Kentte uzun yıllar insan hakları ve meslek örgütleri alanında yürüttüğü çalışmalarla tanınan Vural, aynı zamanda İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi ile Diyarbakır Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın kurucu başkanlığını yürütmüştü.
MEHMET VURAL İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENECEK
Mehmet Vural’ın naaşı, bugün Diyarbakır Yeniköy Mezarlığı’nda düzenlenecek olan dini törenin ardından son yolculuğuna uğurlanacak. Ailesi, yakınları ve çok sayıda sivil toplum temsilcisinin katılacağı tören sonrası Vural’ın cenazesi, toprağa verilmek üzere Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesine nakledilecek.
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDAN TAZİYE MESAJLARI
Vural’ın vefat haberinin ardından Diyarbakır’daki STK temsilcileri peş peşe başsağlığı mesajları yayımladı. Diyarbakır Barosu Başkanı Abdulkadir Güleç, yayımladığı mesajda Vural’ın kaybından duyduğu derin üzüntüyü belirterek kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileklerini iletti. Şehrin akademik ve mesleki çevreleri, Vural’ın Diyarbakır’ın sosyal barışı ve hak mücadelesi için verdiği emeklerin unutulmayacağını vurguladı.




