TSK, TERÖRİSTLERİN BARINAKLARINI ARAŞTIRDI VE ÇOK SAYIDA SİLAH ELE GEÇİRDİ
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde yürüttüğü arama tarama faaliyetleri sırasında, teröristlerin sığındığı bir mağara tespit etti. Milli Savunma Bakanlığı, bu operasyon kapsamında yapılan incelemelerde, teröristlerin barınma amaçlı kullandığı mağarada büyük bir mühimmat ve askeri teçhizat deposu bulunduğunu duyurdu. Ele geçirilen malzemeler arasında, çeşitli silahlar, mühimmatlar ve yaşam malzemeleri yer alırken, hepsi kullanılamaz hâle getirildi.
MAĞARADA BÜYÜK MÜHİMMAT BULUNDU
Mağara içerisinde yapılan detaylı aramalar sonucu, güvenlik güçleri çok sayıda silah ve askeri teçhizat ele geçirdi. Ele geçirilen silahlar arasında; 1 adet SA-16 Igla hava savunma füzesi, 2 adet AT-4 tanksavar füzesi, 1 adet Konkurs tanksavar füzesi, 1 adet RPG-7 roketatar, 1 adet tüfek tipi bombaatar, 1 adet Dragunov keskin nişancı tüfeği, 1 adet PKMS makineli tüfek ve 2 adet AK-47 piyade tüfeği yer alıyor. Ayrıca, 3 adet el bombası, çok sayıda mühimmat ve patlayıcı düzenekleri de tespit edilerek etkisiz hale getirildi.
ELE GEÇİRİLEN TEÇHİZATLAR ARASINDA YÜKSEK TEKNOLOJİK ALETLER DE BULUNDU
Bunun yanı sıra, mağarada yüksek teknolojili bazı ekipmanlar da bulundu. Bunlar arasında; 2 adet RPG-7 roketatar dürbünü, 3 adet silah üstü gündüz görüş dürbünü, 8 adet Yaesu telsiz, 1 adet PTZ kamera, 2 adet anemometre/rüzgâr ölçer, 3 adet lazer mesafe ölçer ve 2 adet lazer işaretleyici dikkat çekiyor. Ayrıca, 1 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet televizyon, 1 adet GoPro kamera, fotoğraf makinesi ve çeşitli alıcılar da ele geçirilen malzemeler arasında yer aldı.
TSK, TERÖRİSTLERE KARŞI MÜCADELESİNİ SÜRDÜRÜYOR
Türk Silahlı Kuvvetleri, bu başarılı operasyona dair yaptığı açıklamada, Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki çalışmalarının aralıksız devam edeceğini belirtti. Güvenlik güçleri, teröristlerin faaliyetlerini engellemek için tüm imkanları seferber etmiş durumda ve operasyonlar, bölgedeki terör tehdidini ortadan kaldırmayı hedefliyor.