İsrail-ABD Ortadoğu Operasyonu: İran’a Karşı 12 Günlük Çatışmanın Bölgeye Etkileri
İsrail-ABD Ortadoğu Operasyonu: İran’a Karşı 12 Günlük Çatışmanın Bölgeye Etkileri
İçeriği Görüntüle

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, İsrail'in bölgedeki agresif tutumuna ve ABD'nin bu duruma verdiği desteğe karşı duruşunu net bir şekilde ortaya koydu.

Pezeşkiyan, "Siyonist saldırganlıktan çekinmiyoruz" diyerek, İran'ın nükleer silah arayışında olmadığını ancak nükleer enerjiden vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, İsrail'in bölgedeki askeri adımlarına ve ABD'nin arkasındaki desteğe yönelik sert eleştiriler yöneltti. Pezeşkiyan, İsrail'in Müslüman ülkelere yönelik saldırılarını "sistematik bir baskı ve hegemonyaya ulaşma çabası" olarak tanımlarken, İran'ın bu tehditler karşısında boyun eğmeyeceğinin altını çizdi.

"Bölgesel egemenlik gibi bir amacımız hiç olmadı," ifadelerini kullanan Pezeşkiyan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Müslüman halklara tek tek saldıran, onlara kendi dayatmalarını kabul ettirmeye çalışan taraf İsrail'dir. ABD ise bu saldırıları görmezden gelerek uluslararası hukuku açıkça ihlal etmektedir."

"NÜKLEER ENERJİ HAKKIMIZDAN FERAGAT ETMEYECEĞİZ"

İran'ın nükleer programına ilişkin açıklamalarda da bulunan Pezeşkiyan, ülkesinin nükleer silah üretme hedefi olmadığını ancak nükleer enerjiden de vazgeçmeyeceklerini kararlılıkla belirtti.

"Nükleer silah peşinde değiliz; ancak hiç kimse bizden nükleer enerjiden vazgeçmemizi beklemesin" diyen Pezeşkiyan, İran halkına da birlik ve dirayet çağrısı yaptı: "Bu süreçte halkımızdan sağduyu ve dayanışma bekliyoruz. Siyonist saldırganlığa karşı asla teslim olmayacağız."