Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Kahramanmaraş İl ve 5 ilçe Teşkilatı’nda gözler 14 Aralık Pazar günü yapılacak olan temayül (Performans Değerlendirme) yoklamasına çevrildi. Şu anda merkez ilçe ve ilçelerde işbaşında bulunan toplam 6 AKP’li belediye başkanlarının başarı durumu teşkilata sorulacak.

AKP Kahramanmaraş İl Teşkilatı Pazar günü yapılacak temayül yoklaması ile Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın 5 yıllık görev süresini oylayacak ve memnuniyetini açıklayacak.

Temayül yoklamasında Belediye Başkanı Poyraz’ın 28 Mart 2004’ten bu yana yaptığı hizmetleri değerlendirecek olan İl (50 kişi), Merkez İlçe (30), Kadın (50) ve Gençlik Kolları (50) üyeleri, İl Hakem ve İl Disiplin kurulu asil üyeleri ile Belediye (35) ve İl Genel Meclisi (9) üyelerinden oluşan toplam 239 kişi, Poyraz’ın icraatlarını yeterli görüp-görmediklerini işaretleyecekler.

Ak Parti’nin 29 Mart 2009’daki yerel seçimlerde Kahramanmaraş Belediye Başkan adayının belirlenmesi açısından büyük önem arz eden temayül yoklamasının nasıl sonuçlanacağı merakla beklenirken, genellikle ‘gizli yo gizli tasnif’ yönetimi ile gerçekleştirilen temayülün sonuçlarının büyük ihtimalle burada açıklanması beklenmiyor.

Bu arada; Poyraz’ın yanı sıra halen ilçelerde işbaşında olan AKP’li Belediye Başkanlarının durumu da ilçelerden gelecek olan teşkilat üyelerine sorulacak.

Afşin Belediye Başkanı İrfan Gedikbaşı, Türkoğlu Belediye Başkanı Mustafa Taşhan, Çağlayancerit Belediye Başkanı Küçük Mehmet Yıldızlı ve Andırın Belediye Başkanı Baki Tezcan’ın başarı durumları da o ilçelerden gelecek olan teşkilat üyeleri ile belediye ve il genel meclis üyelerine sorulacak. Bu arada; Afşin ve Türkoğlu Belediye Başkanlarının başarı durumlarının ise pek parlak olmadığı ileri sürülerek iddia ediliyor.

Kahramanmaraş il yönetiminin 50 kişilik asil üyeleri ise hem merkez hem de ilçeler için oy kullanacak.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde sabah saat 11.00'da başlaması beklenen temayüle ilçelerle birlikte toplam 600 kişinin katılımı bekleniyor.

İŞTE TEMAYÜLDE SORULACAK SORULAR

14 Aralık Pazar günü Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde sabah saat 10.00’da başlaması beklenen temayül yoklamasına katılacak olanlara şu soruların sorulması bekleniyor:

1- Başkan’ın çalışmalarını nasıl buluyorsunuz?

1- Başkan hakkında genel olarak nasıl bir kanaate sahipsiniz?

2- Halkla ilişkiler çalışmalarını nasıl buluyorsunuz?

3- Teşkilatla olan ilişkileri nasıl buluyorsunuz?

Temayül katılımcıları ise cevaplarını; ‘Başarılı, başarısız’ şıklarından birini işaretleyerek verecek.

ADAYLIK İÇİN SON SÖZ GENEL BAŞKANIN

Öte yandan; bu temayülün ardından ise, Ak Parti aday adaylarının yarışacağı diğer bir temayül daha yapılacak. Bu temayülde ise yine teşkilat üyeleri Ak Parti Belediye Başkan adayı olarak görmek istedikleri isim için, aday adayları içerisinden tercih yapacak.

Adayın belirlenmesi konusunda son sözü ise Ak Parti Genel Başkanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan söyleyecek. Erdoğan, yapılacak temayül yoklamalarının ardından Ak Partinin Kahramanmaraş Belediye Başkan adayını açıklayacak. Adaylık yarışında mevcut Başkan Poyraz’ın ise rakiplerine karşı biraz daha şanslı olduğu öne sürülüyor. (www.kanal46.com)