Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kahramanmaraş milletvekili adaylarından Doktor Gökhan Gökşen, Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği’nin davetlisi olarak katıldığı programda kendisini ve neden aday adayı olduğunu anlattı.

Derneğin Kanlıdere Caddesi üzerindeki binasına gelen genç aday adayı Dr. Gökhan Gökşen’i muhtarlara takdim eden Dernek Başkanı ve Menderes Mahallesi Muhtarı Yaşar Altuntel, aday adaylarını daha yakından tanıyabilmek için bu tür programlarda misafir ettiklerini söyledi.

Toplantıya katılan köy ve mahalle muhtarlarının büyük bir ilgi ile dinlediği Dr. Gökşen ise; “Ben Kahramanmaraş’ta doğdum, burada büyüdüm, üniversiteye kadar burada okudum ve tıp tahsilimi tamamladıktan sonra yeniden buraya dönerek doktorluk yapmaya başladım. Tabandan, sizlerin arasından gelen bir hemşerinizim. Doğduğum ve doyduğum bu topraklara olan vefa borcumu ödeyebilmek için doktorluk görevimin yanında sosyal ve kültürel çalışmalarla da Kahramanmaraşımızın tanıtımı için gayret gösteren bir kardeşinizim” diye konuştu.

Ulusal televizyonlarda kentin tanıtımı için çekim yapmaya gelen ekiplere imkânları ve vakti ölçüsünde yardımcı olmaya çalıştığını söyleyen Dr. Gökşen, sözlerini şöyle sürdürdü:

“KENTİMİZİM TANITIMI İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPIYORUM”

“Bu işler para ile pul ile yapılacak işler değildir. Bunlar birer sevda ve gönül işidir. Ben de Kahramanmaraşımızın tanıtımı için elimden gelen gayreti ortaya koymaya çalışıyorum. Kentin sokaklarını, caddelerini, tarihsel ve kültürel mirasını görüntüleyip, fotoğraflayarak kaydediyoruz. Bu çalışmalarımız sırasında bizlere yardımcı olan siz değerli muhtarlarımıza da yeri gelmişken bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Bunların yanında birçok sivil toplum örgütünde de görev aldım. Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeliği yanında Turizm ve Tanıtma ile Çevre Komisyonlarında da başkanlık yaptım. Memur sendikacılığının yeni ve dinamik örgütlerinden HAKSEN’in Kahramanmaraş’ta kuruluşu safhasında görev aldım, kurucu başkanlığını yürüttüm. Kahramanmaraş Tabip Odası’nda genel sekreter olarak görev aldım. Tüm bu sosyal faaliyetlerimin nedeni bugün aday adayı olacağım için değildi. Ama Cenab-ı Allahın takdiri ve çevremizden gelen telkinler üzerine sizlerin karşısına milletvekili aday adayı olarak ta çıkmak ta varmış. Allahım bizleri utandırmasın. İnşallah aday olur seçilir gidersem sizlerin sesini Ankara’da tüm dünyaya duyurmak için çalışacağımdan hiç kuşkunuz olmasın. Sizlerin destek ve dualarını bekliyorum.”

“HELE BİR SEÇİLSİN DE ONDAN SONRA GADASINI ALIRIK”

Dr. Gökşen muhtarların çeşitli konulardaki sorularını da cevaplandırırken, bir mahalle muhtarının; “Sayın vekilim Ankara’ya gittiğinizde inşallah biz muhtarların maaşları ile de ilgilenirseniz çok memnun oluruz” demesi üzerine Dernek Başkanı Altuntel’in; “Merak etmeyin hele bir seçilsin Ankara’ya vekil olarak gitsin. Ondan sonra kadasını alırık” şeklindeki sözleri de herkeste bir gülümsemeye neden oldu.

Kahramanmaraş Lisesi’nde uzun yıllar tarih öğretmenliği yapan babası Ahmet Gökşen’den tarih sevgisini aldığı gözlemlenen Dr. Gökhan Gökşen’in Kahramanmaraş milli mücadelesinin timsal isimlerinden Abdal Halil Ağa’yı anlattığı ‘Beyaz Sessizlik’ isimli kitabı toplantı sonunda tüm muhtarlara dağıtıldı.

Muhtarlar daha sonra aday adayı Dr. Gökşen ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirerek zorlu siyaset yolculuğunda başarılar diledi. (www.kanal46.com)