Önümüzdeki yılın Mart ayı içerisinde yapılacak olan yerel seçimler için geriye sayım sürerken, MHP’den Kahramanmaraş merkez Belediye Başkan aday adaylığı için ismi geçen ve Telekomünikasyon Kurumu’nda Teknik Düzenleme ve Standardizasyon Daire Başkanlığını yürüten Ejder Oruç, adaylık için görevinden istifa ederek ayrıldı.

Aslen Kahramanmaraş’ın Mağralı Mahallesi’nden olan Ejder Oruç’un istifasını dün verdiği ve bugünden geçerli olmak üzere görevinden ayrıldığı öğrenildi. Şu anda belediye başkan aday adaylığı için sıkı proje hazırlığında olan ve adaylık şansının bir hayli yüksek olduğu öne sürülen Ejder Oruç’un bu hafta içerisinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşeceği ve Pazar günü ise Kahramanmaraş’a gelerek ertesi gün de partiye başvurusunu yapacağı öğrenildi.

1962 Kahramanmaraş doğumlu olan Ejder Oruç, ilk, orta ve lise tahsilini memleketinde yaptı. Endüstri Meslek Lisesi, Meslek Yüksek Okulu elektrik bölümü ve son olarak Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümü mezun olan Ejder Oruç evli ve 2 çocuk babası olup, gerek öğrencilik gerekse de meslek yaşamında başarılı bir isim olarak tanınıyor.

Bu arada; Telekom bünyesinde kurulan ve Türkiye'nin 3. GSM operatörü olan, şimdiki adı ile AVEA olan Aycell'in kurulması ile isim babalığında da Ejder Oruç'un büyük emekleri bulunuyor. (www.kanal46.com)



(BASIN-YAYIN ORGANLARININ DİKKATİNE: Haber ve fotoğraflar Kanal 46 adı kaynak gösterilerek kullanılabilir..)