Başbakan Erdoğan'ın seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra konuşma yapacağı belirtilen “balkon”da da hazırlıklar tamamlandı.

Balkona “Milletimiz kazandı, demokrasi kazandı. Teşekkürler Türkiye” şeklinde yazılar asıldı.

Sonuçların belli olmasından sonra balkonda pankartların üzerine kapatılan siyah bez de kaldırılırken partililer kutlama için pasta hazırladı. Kutlama için parti genel merkezine gelen vatandaşlara ise döner dağıtıldı.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Aziz milletim, sevgili kardeşlerim, değerli yol arkadaşlarım. Buradan Ankara’dan Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezi’nden, hepinizi muhabbetle selamlıyorum.

81 vilayetimizi, 780 bin kilometrekarenin her bir zerresini, 74 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tamamını sevgiyle saygıyla selamlıyorum.

Tokyo’dan Viyana’ya kadar Paris’ten Toronto’ya kadar beş kıtadaki tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını, tüm soydaşlarımızı buradan selamlıyorum.

Gözlerini Türkiye'ye çevirmiş, Türkiye’den gelecek haberleri büyük bir heyecanla takip eden, Bağdat, Şam, Beyrut, Kahire, Tunus, Saraybosna, Üsküp, Bakü, Lefkoşe ve diğer tüm dost ve kardeş ülke başkentlerini, halklarını buradan muhabbetle selamlıyorum.

12 Haziran seçim sonuçları tüm milletimize tüm dünyaya hayırlı olsun. Bu sonuçlar inşallah barışa adalete huzur ve istikrara katkı sağlasın diyorum. Bütün milletimi bugün katılım noktasında gösterdikleri özellikle cesaret ve ciddiyet noktasında sandığa giden ve oy kullanan tüm vatandaşlarıma yürekten şükranlarımı sunuyorum.

Uzak diyarlardan gurbet ellerden gelip, vatanında oy kullanan kardeşlerimize vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Seçimlerde görev alan tüm kamu görevlilerine, güvenlik güçlerine, sandık görevlilerine, mücahitlere ayrıca teşekkür ediyorum.

Adalet ve Kalkınma Partisi olarak bugün çok farklı heyecanları aynı anda yaşıyoruz. Bir kez daha Türkiye’deki her iki seçmenden birinin oyunu almış olmanın heyecanını yaşıyoruz.

BİZ VURMAYA DEĞİL, SEVMEYE GELDİK

Biz vurmaya değil, sevmeye geldik, Oyumuzu 5 milyon artırmanın sevinci içindeyiz. 21 milyon seçmenimizin oyunu aldık.

"ONLARI DA KUCAKLAYACAĞIZ"

(Kıskananlar çatlasın sloganlarına için) Onları da kucaklayacağız. Onları da aramıza alacağız. Zira böyle yaptığımız için kucakladığımız için demokrasi tarihimizde çok partili dönemde nadir rastlanan bir biçimde üçüncü dönem milletimizden yetki almanın heyecanını yaşıyoruz.

Biz vurmaya değil sevmeye geldik. Karşılık bulduğumuzda aynen bu yola devam ederiz. Karşılığı bulmadığımızda da sadece cevabını verir geçeriz. 22 Temmuz’da 2007 16 milyon kişinin oyuna mazhar olmuşken, bugün oyumuzu 5 milyon artırarak 21 seçmenin oyunu almış olmanın bahtiyarlığı içindeyiz.

22 Temmuz seçimlerine oy oranımızı artırmış olmanın heyecanını yaşıyoruz. Aziz milletimize bize olan Ak Parti’ye olan güveninden dolayı buradan ayrıca teşekkür ediyorum.

“SEÇİMİN GALİBİ TÜRKİYE’DİR”

Şunu buradan tüm samimiyetimle ifade etmek istiyorum. Ak Parti’ye oy vermiş olsun ya da olmasın, tüm milletimize şunu tüm içtenliğimle söylüyorum. 12 Haziran 2011 seçimlerinin galibi hiç ama hiç şüphesiz Türkiye’dir.

Türkiye'nin önünde tertemiz bir sayfa açılmıştır. AK Parti 74 milyonun hükümeti olacaktır. Canlar arasında ayırım yapmadık. 74 milyonun her bir ferdinin inancı bizim üzerimizde mübarek emanettir. Yedi bölgenin tümünde AK Parti birinci partidir.

"İSTANBUL KADAR, SARAYBOSNA KAZANMIŞTIR"

Bugün benim Türk kardeşim, Kürt kardeşim, Zaza, Arap, Laz Gürcü tüm kardeşlerim 74 milyon kazanmıştır. Yoksul kardeşim, kimsesiz kardeşim kazanmıştır. Bugün küresel ölçekte mazlumların mağdurların umudu kazanmıştır. İnanın bugün İstanbul kadar, Saraybosna kazanmıştır. İzmir kadar Beyrut kazanmıştır. Ankara kadar Şam kazanmıştır. Diyarbakır kadar Ramallah, Batı Şeria, Kudüs, Gazze kazanmıştır.

Bugün Türkiye kadar Orta Doğu, Kafkaslar, Balkanlar, Avrupa kazanmıştır. Bugün demokrasi kadar, özgürlük kadar, barış, adalet, istikrar kazanmıştır. Bu milletin bir evladı olarak şunu da büyük bir gururla ifade etmek durumundayım. Türkiye artık bölgesine ve dünyaya örnek teşkil edecek bir demokratik özgürlüğe ulaşmıştır. Allah onlardan razı olmuştur, mekanları cennet olsun. Adnan Menderes’in, Hasan Polatkan’ın canlarını feda ettikleri demokrasi bu ülkede sarsılmaz bir güce ulaşıyor.

Merhum Turgut Özal’ın hayalleri, özlemleri artık yerini bulmuştur. Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının Türkiye Cumhuriyeti, kuruluş felsefesine uygun şekilde, muasır medeniyetler seviyesine ulaşmıştır. Acılar dolu demokrasi tarihimiz bugün artık farklı bir konuma ulaşmış, yaşanan tüm acılar, canlarını yitiren tüm kardeşlerimizin ruhu bir nebze olsun şad olmuştur.

BİZ HEP BİRLİKTE TÜRKİYE'YİZ

Kazanan Türkiye olmuştur, demokrasi olmuştur, kardeşlik olmuştur. Biz hep birlikte Türkiye'yiz.

Biz beraberiz, kardeşiz, bugün helalleşme günüdür. Kampanya sürecinde kırdığımız varsa, hepsinden helallik diliyorum.

“MUHALEFETE ÇAĞRI”

Muhalefet partilerinin de bu noktada, meydandaki vaatlerini, sevindirici umut verici bir gelişme olarak değerlendiriyoruz. 330’un altında milletvekili çıkarıyoruz diye biz kapımızı kapamayacağız. Ana muhalefet ve muhalefete gideceğiz kabul ederlerse, kabul buyururlarsa oturup uzlaşmayla parlamento dışındaki partiler, STK’larla, medyayla tüm akademisyenlerle bu alanda sözü olanlara, en geniş anlamda istişare ve uzlaşma arayışı içinde olacağımızı daha bu akşamdan ifade ediyorum.

Meydanlarda ifade ettiğimiz gibi sivil, katılımcı, özgürlükçü bir anayasa’yı hep birlikte yapacağız. Bu anayasada herkes kendisini bulacak. Doğu kendisini bulacak, batı kendisini bulacak, kuzey bulacak, güney bulacak. Velhasıl milletim işte bu benim anayasam diyecek.

Bu anayasa Türkiye’nin her zerresine milletimin her ferdine hitap edecek. Yeni anayasa milletin her bir ferdini birinci sınıf olarak görecek. Her kimlik, her değer, herkesin özgürlük demokrasi barış ve adalet talebine bu anayasa karşılık verecek. Bu anayasa Türk’ün, Kürt’ün, Zaza’nın, Arap’ın Çerkez’in, Roman’ın, Alevi’nin Sünni’nin, azınlıkların yani 74 milyonun anayasası olacak.

“ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİ DİYECEĞİZ”

Başladığımız hiçbir işi bugüne kadar yarım bırakmadık. Bütün yatırımlarımızı hızla devam ettirecek ve tamamlayacağız. Yeni yatırımlarımızı hemen başlatacağız. Sosyal kesimlerin taleplerine bu dönemde çok daha fazla karşılık üreteceğiz. Yoksulu, engelliyi, kadın ve çocukları, gençleri çok daha fazla gözeteceğiz. Milli birlik ve kardeşlik sürecine hız verecek annelerin gözyaşlarını durdurmak için çok daha büyük bir gayretle çalışacağız. Bölgesel ve küresel meselelerde çok daha aktif olacağız. Ret politikalarını, inkar politikalarını biz bitirdik. Barışın tesisi için daha büyük çaba harcayacağız. Bölgemizde, hak diyeceğiz, hukuk diyeceğiz, özgürlük ve demokrasi diyeceğiz.

12 Haziran demokrasi bayramı kutlu, mutlu olsun. (Mynet)