Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kahramanmaraş merkez İl Genel Meclisi aday listesinin Seçim Kurulu’na verilmeden Kanal 46 tarafından duyurulması ortalığı karıştırdı. Beklentileri olmasına rağmen listelerde yer alamayanlar kırgınlar ve küskünler safına katıldı.

Kanal 46’nın kamuoyuna duyurduğu listede Karacasu (Ferhuş) beldesinden olan ve daha önce il genel meclisi üyeliği ile Karacasu Belediye Başkanlığı görevlerinde bulunan Mustafa Özsoy’un bulunmayışı Karacasu halkını kırgın ve kızgın hale getirdi.

AK Parti İl Yönetim Kurulu üyesi iken 1 Aralık 2008 tarihinde istifa ederek İl Genel Meclisi aday adayı olan eğitimci kökenli Mustafa Özsoy’un üzerinde anlaşmaya varılan listede olmaması beldesinde büyük şoka neden oldu.

Özellikle eski milletvekili Ali Sezal ile şimdiki milletvekili Veysi Kaynak’a çok yakın bir isim olarak bilinerek tanınan Özsoy’un listenin 3. sırasında yer almasına adeta kesin gözü ile bakılıyordu.

Bir süre önce Kahramanmaraş Belediyesi sınırlarına dâhil edilen böylece belde belediye başkanlıkları da ellerinden alınan belde sakinleri tepkilerini şöyle dile getirdiler:

“Belediye başkanlığımızı elimizden aldılar. Üstüne üstlük il genel meclisi listesinde yer alması beklenen Mustafa Özsoy’u da bir anlamda harcadılar. Bununla birlikte beldemizin Mamaraş Mahallesi'nden olan Mahmut Sulayıcı’yı da listenin en altına yani 9. sıraya koydular. Şimdi sıra yoksa Belediye Meclisi’nde yer alması beklenen mevcut Belediye Başkanımız Süleyman Topçuoğlu’nda mı?....Sanırız bizim suskunluğumuzu yanlış anlıyorlar. Ama şu da unutulmasın ki; nasıl olsa 29 Mart 2009 Pazar günü sandık önümüze gelecek. Beldemizin 6 bin seçmeni var. Eğer yanlışlıklar düzeltilmez ise biz de gereken cevabı sandıkta veririz.”

Öte yandan; Karacasu gibi Ilıca beldesi sakinleri de listeye girmesi beklenen Zeki Kaçmaz’ın da listede yer alamaması üzerine iktidar partisine ateş püskürüyor. Beldedeki Özger Tesisleri’nin sahibi olan Hulusi Özger de umduğunu bulamayarak listede bulunmazken, Mustafa Doğan, Ali Çokuçkun, Halil İbrahim Gül, Fatih Paköz, Ethem Sünbül ve Bahri Özkömeç gibi ‘ağır’ isimlerin de listede bulunmaması iktidar partisini bir hayli zora soktu.

Ankara’da belirlenen listeler nedeni ile huzursuzlukların yaşandığı AK Parti’nin yürütme kurulları toplantı üstüne toplantı yaparken, gelişmelerin değerlendirilmesi amacı ile AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Mustafa Sarıkaya’nın genel merkeze çağrıldığı bilgisi elde edildi.

İl Genel Meclisi’nin yanı sıra Belediye Meclisi listesindeki ilk 25 sıranın da kamuoyuna sızması nedeni ile bir hayli sıkıntılar yaşayan AK Parti’de önümüzdeki günlerde ne gibi gelişmeler yaşanacağı ise büyük bir merakla bekleniyor. (www.kanal46.com)