29 Mart 2009 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimler için geriye sayım sürerken, seçim yarışında 'popülist' bir politika anlayışı sergilemesi ile dikkat çeken Demokrat Parti (DP) Kahramanmaraş Belediye Başkan adayı İlyas Fatih Kısacık, seçim çalışmalarında bol bol vaat dağıtırken, vaatte sınır tanımadığını da ortaya koyuyor.

Kısacık, başkan seçilirse ekmeğin ve suyun bedava olacağını, dar gelirli ailelerin elektrik, kömür ya da doğalgaz faturalarını ise belediyenin ödeyeceğinin sözünü verdi. Kısacık ayrıca; dar gelirli her aileden bir kişiye de istihdam sözü verirken; “Bu tip ailelerin cenaze hizmetlerini de belediye ücretsiz olarak yerine getirecektir. Yani; doğumdan ölüme kadar olan süreçte belediye olarak halkımızın yanında olacağız” diye iddialı konuştu.

İşletmeciliğini Cengiz Kamalı’nın yaptığı Pınarbaşı Destan Çınaraltı Tesisleri’nde dün akşam basın karşısına çıkan Kısacık; “Kahramanmaraş Belediye başkanı seçilirsem; bu vaatlerimizin bir bir gerçekleştiğini göreceksiniz” dedi.

DP Kahramanmaraş İl Başkanı Ramazan Deveci, Merkez İlçe Başkanı Eray Şenay ile parti yöneticilerinin de hazır bulunduğu toplantıda çok ilginç ve iddialı projeler ortaya koyan Kısacık, ilk olarak basın mensupları için vaatlerini anlattı:

İLK VAAT GAZETECİLER İÇİN

“Ben basınla seçimi kazanırım, kazanamam ancak dost olmak istiyorum, siyaset geçici bizler buradayız ancak belediye başkanı olmam halinde ise yapacaklarımın bir bölümünü bugün sizinle paylaşmak istiyorum.

Belediye içinde basın mensupları için bir ofis salon düzenleyeceğim, yeter mi yetmez: Kahramanmaraş’taki tüm basın mensupları için bir basın sitesi kuracağım herkesin evi olacak burada, çalışanın da gazete patronunun da, işçisinin de herkesin burada bir evi olacak adı üzerinde basın sitesi olacak.

Çünkü gazeteci arkadaşlarımın ne şartlarda çalıştığını biliyorum, gidip bir daire alamayacaklarını çok iyi biliyorum, ellerine geçen bir para yok hepsi bu memleket için kamu görevi yapıyor, gazeteci arkadaşlarımızın rahat etmesini sağlamakla bizim görevimiz.. Bunun için ilk işim basın sitesi kuracağım her gazeteci ev sahibi olacak.”

‘KAYNAK SIKINTISI ÇEKİLMEZ’

150 milyon TL bütçesi olan bir belediyenin ekmeği de, suyu da elektrik ve odun kömürü de bedava verebileceğinin hesabını anlatan Kısacık, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bakın Kahramanmaraş’ta 8 bin fakir dediğimiz vatandaşımız var, haydi yuvarlak hesap 10 bin olsun..Bunların ekmeğini, suyunu, elektrik, odun, kömür, doğalgaz parasını belediye olarak ben karşılayacağım tüm bunlar için yılda 11 Trilyon gider yüzde 7 hiç önemli değil. Kahramanmaraş’a gelen suyun yüzde 65’i kaçıyor alt yapı sağlam olmadığı için, alt yapıyı yapar Gaziantep’e fazla suyumuzu satar bunun 10 kat masrafını buradan çıkartırım, bunun hepsi plan ve proje meselesi..

“BEN BAŞKAN SEÇİLİRSEM KAHRAMANMARAŞ ÇOK ŞEY KAZANIR”

Yol yapmak, alt yapı belediyenin görevi, park bahçe düzenlemek belediyenin görevi bununla övünülmez. Biz zora talibiz; 3 yabancı dil biliyorum, AB fonları var; yüzde 50 hibe geriye kalanı 30 yılda geri ödemeli sıfır faizli plan proje yaparak ben bunları alarak Kahramanmaraş’ta vaat ettiğim hizmetleri yapacağım. Bunlar danışmanlık ister, plan ister proje ister bizde olan fark bu İlyas Fatih Kısacık Kahramanmaraş Belediye Başkanı seçilirse Kahramanmaraş çok şey kazanır bunu böyle bilin.”

Seçime giden süreçte basınla sık sık bir araya geleceklerini, bununla beraber seçimden sonra da basınla bir dost olarak sürekli bir arada bulunmak istediklerini dile getiren İlyas Fatih Kısacık; “Kahramanmaraş için herkesin ilgi göstereceği projelerimi açıklamaya devam edeceğim” dedikten sonra toplantıya katılan basın mensuplarının sorularını da cevaplandırdı. (www.kanal46.com)



YASAL UYARI: HABER METNİ İLE FOTOĞRAFLARIN BASIN-YAYIN ORGANLARI VE İNTERNET SİTELERİ TARAFINDAN 'KANAL 46' ADI KAYNAK VE MAHREÇ GÖSTERİLSE DAHİ İZİNSİZ OLARAK İKTİBAS EDİLMESİ KESİNLİKLE YASAKTIR. BU YASAĞA UYMAYANLAR İDARİ VE MALİ CEZALARI PEŞİNEN KABUL ETMİŞ SAYILIRLAR. KANAL 46 BU KONUDAKİ TELİF VE YAYIN HAKLARINI SAKLI TUTAR.. KAMUOYUNA SAYGI İLE DUYURULUR...